Leergang

Leergang Informatiemanagement rond de digitale leeromgeving - VOL

Ben je als informatiemanager bezig met vraagstukken rond de digitale leeromgeving en deal je met uitdagingen op het snijvlak van informatie, systeem en mens? En ben je geïnteresseerd in hoe andere informatiemanagers omgaan met het spanningsveld tussen experimenteren en standaardiseren binnen de leeromgeving? Dan is deze leergang iets voor jou!

Verschillende iconen met focus op icoon leergang
09 jan — 09 apr 2020
Tijd
10.00 tot 16.00 uur
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Het is helaas niet meer mogelijk om je voor deze leergang aan te melden.

Van opleggen naar uitleggen in het spanningsveld tussen experimenteren en standaardiseren

Veel instellingen in het hoger onderwijs zetten informatiemanagement steeds meer in als verbindende schakel tussen informatie, systemen en mensen. De digitale leeromgeving  in brede zin  vormt daarbij een steeds rijker en dynamischer platform waarin deze informatie en functionaliteit voor medewerkers en studenten samenkomen. De verwachtingen zijn daarbij altijd hooggespannen. Welke rol speel jij als informatiemanager in dit speelveld? Hoe ga je om met de uitdagingen die dit met zich mee brengt en welk mandaat heb je?

Wat ga je doen tijdens de leergang

Tijdens de leergang breng je je eigen kennis en ervaring in en profiteer je van de kennis en ervaring van de andere deelnemers en sprekers. Het doel is om een beleidsdocument, visie of plan van aanpak te ontwikkelen waarmee jij zelf binnen je instelling verder kunt.

Dit kun je verwachten tijdens de leergang:

 • De leergang bestaat uit maximaal 20 deelnemers uit verschillende instellingen, die allemaal met informatiemanagement rond de digitale leeromgeving bezig zijn.
 • Je komt 3 keer 1 dag bij elkaar in het SURF-kantoor in Utrecht, daarnaast organiseren we ook 1 online meeting in de avond.
 • Je werkt tijdens de leergang aan een opdracht, met als focus eigenaarschap, beheer en doorontwikkeling van de digitale leeromgeving. De focus van de opdracht bepaal je zelf, afhankelijk van behoefte en aandachtspunten vanuit jouw instelling.
 • Naast inhoudelijke presentaties is er ook voldoende ruimte voor onderlinge (kennis)uitwisseling en reflectie.

Onderwerpen leergang (onder andere):

 • Informatiemanagement in relatie tot de digitale leeromgeving
 • Positionering, rollen en verantwoordelijkheden
 • Eigenaarschap en beheer
 • Overzicht en inzicht van de digitale leeromgeving

Voor wie?

Informatiemanagers en informatieadviseurs werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Ben je geen informatiemanager of informatieadviseur maar wel bezig met de digitale leeromgeving? Dan is de leergang Doorontwikkeling van de digitale leeromgeving wellicht iets voor jou!

Tijdsinvestering

De inschatting is dat je, naast de bijeenkomsten, ongeveer 40 uur bezig bent met het maken van de opdracht. Dit is ook afhankelijk van jouw eigen doelstelling en hoe ver jouw instelling al is. Als je deelneemt aan de cursus verwachten we jouw commitment om de cursus af te ronden.

Data

 • Bijeenkomst 1: donderdag 9 januari 2020 - 10.00 tot 16.00 uur
 • Bijeenkomst 2: donderdag 6 februari 2020 - 19.30 tot 21.00 uur (online bijeenkomst)
 • Bijeenkomst 3: donderdag 19 maart 2020 - 10.00 tot 16.00 uur
 • Bijeenkomst 4: donderdag 9 april 2020 - 10.00 tot 16.00 uur

Inschrijven en annuleren