Leergang

Leergang Starten met edubadges (vol)

Edubadges, het platform voor digitale certificaten, gaat 1 oktober 2020 live. SURF biedt een online leergang voor mbo-, hbo- of wo-instellingen die graag willen starten met het uitreiken van edubadges aan studenten.

 

 

 

Voorbeelden edubadges
05 nov 2020 — 10 feb 2021
Plaats
Online

De inschrijving is inmiddels gesloten. De leergang zit vol.

Starten met edubadges

Als je wilt starten met de toepassing van edubadges, moet je voorbereidingen treffen in de eigen organisatie. Er moeten allerlei beslissingen worden genomen: in welke onderwijscontext wil je edubadges inzetten? Bouw je een bepaald leerpad op? Welke afbeelding gebruik je op de edubadge? Wie beheert de edubadges binnen de instelling en wie geeft ze uit? Hoe communiceer je hierover met de studenten? Het stappenplan Starten met edubadges bevat informatie over deze vraagstukken en neemt je mee langs de voorbereidingen die nodig zijn om edubadges uit te reiken aan studenten.

Plan maken voor edubadges binnen eigen instelling

Tijdens de leergang staat het stappenplan centraal en gaan we met elkaar in gesprek. De keuzes die in het stappenplan beschreven zijn, ga je in de leergang spiegelen aan de situatie in je eigen instelling en aan je eigen visie op hoe je edubadges wilt inzetten. Met als eindresultaat je eigen actieplan voor edubadges binnen jouw instelling.

Voor wie?

Deze leergang is bedoeld voor onderwijsadviseurs, ICT&O-adviseurs en innovatiemanagers (eventueeel samen met docenten) uit het mbo, hbo en wo, die concreet aan de slag willen gaan met de inzet van edubadges in de eigen onderwijsinstelling of faculteit.

Aantal deelnemers

Er is ruimte voor maximaal 18 deelnemers. Bij minder dan 8 deelnemers gaat de leergang niet door.

Programma

We starten in de tweede helft van oktober met een individueel online startgesprek. Vervolgens bestaat het programma uit een serie van 5 webinars:

 1 Donderdag 5 november, 9.00-11.30 uur Thema badge-strategie
2 Maandag 23 november, 9.00-11.30 uur Thema toegang regelen tot het edubadges-platform *
3 Dinsdag 15 december, 9.00-11.30 uur Thema badge-inhoud en visual
4 Vrijdag 22 januari, 9.00-11.30 uur Thema communicatie over edubadges
5 Woensdag 10 februari, 9.00-11.30 uur Afsluiting

* Alleen voor deelnemers voor wie dit relevant is! Er kan eventueel ook een collega van de oorspronkelijke deelnemers aan dit webinar deelnemen.

Tijdens elk webinar gaan we een bepaald aspect van de inzet van edubadges bespreken en werk je aan de toepassing hiervan voor je eigen casus. De coaches geven presentaties over de verschillende aspecten en we bekijken voorbeelden van instellingen die dit al gedaan hebben. Er is ruimte om over de situatie bij je eigen instelling in gesprek te gaan met de collega’s vanuit andere instellingen die aan de leergang deelnemen.

Tijdsinvestering

Het is belangrijk dat je tijd hebt voor het uitvoeren van de opdrachten die bij de leergang horen. De minimale tijdsbesteding is circa 23 uur:

  • Deelname webinars: 13 uur
  • Uitwerken huiswerk: 10 uur

Leeropbrengsten

Na deze leergang heb je:

  • inzicht verworven in de te maken keuzes en de benodigde voorbereidingen om aan de slag te kunnen met edubadges,
  • een eigen visie op edubadges in jouw onderwijscontext geformuleerd,
  • een actieplan gemaakt voor de volgende stappen in jouw instelling.

Inschrijven en annuleren

  • Bij de inschrijving hoort een motivatieformulier. Mochten wij op basis van jouw antwoorden hierin denken dat de leergang niet optimaal aansluit bij jouw doelen, dan nemen wij contact met je op.
  • Aanmelden is niet vrijblijvend; lees de annuleringsvoorwaarden van SURFacademy-bijeenkomsten. Als je je aanmeldt, verwachten wij dat je daadwerkelijke de ambitie hebt edubadges in jouw onderwijs(instelling) te introduceren. Ook vragen we jouw inspanning de leergang tot het einde af te ronden.