Bijeenkomst

LTI Launcher Party

LTI-applicaties alleen kunnen opstarten vanuit het Learning Management Systeem (LMS)? Dat moet anders kunnen! Met deze gedachte heeft SURF een LTI-launcher laten ontwikkelen, die je kunt toepassen binnen de digitale leeromgeving. Nieuwsgierig? Volg dan de online LTI Launcher Party op donderdag 16 april.

Onderzoeker achter computer die leert om te programmeren
16 apr 2020
Tijd
10.00 - 12.00
Plaats
Online

Over LTI

De open standaard LTI heeft de laatste jaren een grote storm veroorzaakt van nieuwe applicaties binnen het onderwijs. Met deze standaard kan een applicatie beschikken over relevante informatie over de cursus waarbinnen de applicatie wordt gebruikt, maar ook over de gebruikers van de applicatie. Vaak is een learning management systeem (LMS) nodig om gebruik te kunnen maken van LTI-applicaties.

LTI 1.3 en LTI Advantage

Hoe handig de LTI-standaard ook is, hij kent wel een aantal technische problemen. In versies ouder dan 1.3 moet je beveiligingsmaatregelen treffen voordat je de applicatie kunt gebruiken. Daarnaast bieden de oudere versies slechts beperkte mogelijkheden om gegevens uit te wisselen tussen een applicatie en het LMS.

Met LTI 1.3 zijn maatregelen genomen om de beveiliging van de gegevens in de specificatie op te nemen. Onder de naam LTI Advantage zijn deze nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Leveranciers van educatieve applicaties passen LTI Advantage nog in beperkte mate toe en deze applicaties komen steeds vaker alleen beschikbaar via een LMS.

LTI-launcher

Met de LTI-launcher wil SURF laten zien dat het ook mogelijk is om LTI-applicaties op te starten vanuit bijvoorbeeld een eigen portaal. Hiervoor is een verbinding met een OIDC-service nodig die identiteiten beheert, en met de LTI-launcher, waarin contexten (zoals een cursus, project of andere verzameling van bronnen met een gemeenschappelijke set gebruikers en rollen) worden bewaard.  

Doel LTI Launcher Party

Tijdens de LTI Laucher Party nemen we je mee in de vernieuwingen die plaatsvinden op het gebied van LTI 1.3 en LTI Advantage en hoor je welke ervaringen we hebben opgedaan met de bouw van de LTI-launcher. We laten zien hoe we vanuit een standaardportaal LTI-applicaties kunnen starten en voorzien van de relevante informatie om de start mogelijk te maken. Ook zijn we benieuwd welke mogelijkheden jij ziet voor deze launcher.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in het toepassen en implementeren van open standaard LTI en de inrichting van een digitale leeromgeving (functioneel en applicatiebeheerders, applicatie en informatiearchitecten, informatiemanagers, adviseurs voor de DLO).