Maand van AI in het onderwijs

AI in het onderwijs, wat kun je er eigenlijk mee? En met welke ethische overwegingen heb je te maken? Kom erachter in juni: de Maand van AI in het onderwijs. Duik in de wereld van AI met diverse webinars, hackatons en lezingen. 

AI in onderwijs
AI in onderwijs

Opening maand van AI in het onderwijs

Op 9 juni om 11.00 uur openen we de maand van AI officieel met onder andere Ron Augustus (chief innovation officer van SURF) en Jeroen Visscher en Inge Molenaar van de Nederlandse AI coalitie werkgroep Onderwijs. Sluit aan voor een overzicht van wat er speelt en inzicht in de ambities van SURF en de NLAIC.

Schrijf je in

Krijg samen met ons inzicht in AI binnen het onderwijs

Werk jij aan een gave AI-toepassing in het onderwijs of ken je een mooi voorbeeld? Vul dan snel deze korte vragenlijst in. Op die manier krijgen we samen inzicht in toepassingen van AI in het onderwijs!

Vul de vragenlijst in

Artificial intelligence en machine learning

SURF loopt voorop als het gaat om het toepassen van artificial intelligence (AI) en machine learning in het onderzoek. Ook kijken we naar de mogelijkheden van AI en machine learning in het onderwijs en voor de centrale ICT-dienstverlening. Hiervoor werken we samen met instellingen, onderzoekers en leveranciers.

Lees meer

mannen met laptop

Over de maand van AI in het onderwijs

We hebben het afgelopen anderhalf jaar digitalisering in het onderwijs noodgedwongen stevig omarmd. Binnen die digitalisering zien we ook de opkomst van artificiële intelligentie (AI) in het onderwijs. We roepen daarom samen met de special interest group AI in education, het Versnellingsplan en de Nederlandse AI Coalitie werkgroep onderwijs de maand juni uit tot Maand van AI in het Onderwijs.

Duuk Baten

Duuk Baten

Heb je vragen over de AI-maand? Neem contact met mij op
Telefoonnummer
+31 6 57090688