Bijeenkomst
Maand van Artificial intelligence in het onderwijs

In juni organiseren we weer de maand van Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs. Heb jij ideeën over wat AI betekent voor het onderwijs of hoe je het kunt toepassen? Doe dan mee met de maand van AI en pak je podium! Je kunt in deze maand een event organiseren, een discussie starten, een blog of artikel publiceren, podcasts of video’s maken.

Maand van AI in het Onderwijs

Programma maand van AI

Hier vind je het programma van de maand van AI in het onderwijs. Bekijk alvast de preview en houd deze pagina in de gaten voor nieuwe updates. Wil je een bijdrage leveren aan het programma in de vorm van een evenement of webinar? Meld deze dan aan!   

Event aanmelden

Aanmelden voor onderstaande events kan binnenkort. Houd deze pagina in de gaten.

Opening maand van AI in het Onderwijs

2 juni 2022 | 12:00 - 13:00 uur | Online - SURF – Duuk Baten – duuk.baten@surf.nl - NL

Tijdens de feestelijke opening van de Maand van AI in het Onderwijs gaan we in op de strategische overwegingen waarom AI in het onderwijs een belangrijk thema is. We spreken met Larissa Zegveld (Kennisnet), Ron Augustus (SURF), Bram Enning (HSLeiden), en Jeroen Visser (NLAIC). Gevolgd door een presentatie van het maand-programma.

Schrijf je in

Kan AI helpen om uitval in het MBO te verminderen?

7 juni 2022 | 12:00 - 13:00 uur | Online – Kennisnet - Wietse van Bruggen - w.vanbruggen@kennisnet.nl - NL

Irene Eegdeman (promovendus bij de VU Amsterdam en leraar bij ROC TOP) doet onderzoek naar studiesucces in het MBO. Om welke redenen stoppen studenten met hun studie? En wat kunnen we doen om het studiesucces te vergroten? Tijdens deze sessie deelt zij haar ervaringen en onderzoek. Ze laat zien hoe verwachtingen van studenten een rol spelen en hoe machine learning modellen gebruikt kunnen worden om studentuitval te voorspellen. En welke rol docenten kunnen spelen op basis van deze informatie?

Wat kan AI bieden in leermiddelen en leeromgevingen?

14 juni 2022 | 12:00 - 13:00 uur | Online – Kennisnet - Wietse van Bruggen - w.vanbruggen@kennisnet.nl - NL

Tijdens dit panelgesprek gaan we in gesprek met verschillende makers van leermiddelen en leeromgevingen. Hoe kijken zij naar de stand van zaken rond de inzet van AI in het onderwijs? Wat is volgens makers de betekenis van AI voor leermiddelen en leeromgevingen? Wat zou AI in de toekomst kunnen betekenen? Welke kansen liggen er en welke risico's zien zij? En wat is er belangrijk op te letten bij de inzet van AI in het onderwijs?

Community EdTech voor onderwijsinnovatie: AI en EdTech

20 juni 2022 | 11:00-13:00 uur | online - Werkgroep EdTech voor onderwijsinnovatie - Versnellingsplan | Nienke Stumpel – nienke.stumpel@surf.nl | NL

Wil je ervaringen en ideeën uitwisselen over onderwijsinnovatie met EdTech binnen het hoger onderwijs? Kom dan naar de community bijeenkomst van de werkgroep EdTech. In het kader van de Maand van AI in het onderwijs staat deze bijeenkomst in het teken van artificial intelligence en EdTech. Meer informatie volgt!

NLAIC Werkgroep Onderwijs: open bijeenkomst

21 juni 2022 | 13:00 - 14:00 uur | Online – NLAIC – Floor de Boer – fdeboer@turner.nl - NL

De Werkgroep Onderwijs van de NLAIC richt zich op het stimuleren van het gebruik van AI in het onderwijs (op vele verschillende thema's) om zo het onderwijs te kunnen verbeteren.

  SIG AI community event

  29 juni 2022 | 15:00 - 16:00 uur | Online – SIG AIED – Wilco te Winkel – wilco.tewinkel@eur.nl - NL

  Tijdens deze bijeenkomst staan de doelen en ambities voor de SIG AI voor het komend jaar centraal. Het kernteam van de SIG zal de eerste beelden delen en treedt graag in overleg met de community om te komen tot het aanscherpen van de prioriteiten het komende jaar.

  Schrijf je in

  Introduction workshop to Deep Learning and Machine Learning

  27 en 28 juni 2022 | 9.00 – 17.00 uur | Online workshop – SURF & PRACE - Carlos Teijeiro Barjas - carlos.teijeiro@surf.nl - ENG

  During this technical hands-on workshop you will learn how to train neural networks and deploy them on high-performance computing infrastructure. Basic programming knowledge is required. Read more details or sign up.