Bijeenkomst
Maand van Artificial intelligence in het onderwijs

In juni organiseren we weer de maand van Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs. Heb jij ideeën over wat AI betekent voor het onderwijs of hoe je het kunt toepassen? Doe dan mee met de maand van AI en pak je podium! Je kunt in deze maand een event organiseren, een discussie starten, een blog of artikel publiceren, podcasts of video’s maken.

Maand van AI in het Onderwijs

Samenwerken met AI

Hier vind je het programma van de maand van AI in het onderwijs. Bekijk alvast de preview en houd deze pagina in de gaten voor nieuwe updates.

Technology Talks AI in zorg en welzijn 

16 juni 2022 – 13:30-15:30 uur, Kapittelweg 33 Nijmegen en online | iXperium Health |  Justine van den Berg, justine.vandenberg@han.nl

| NL

Technology Talks is het jaarlijkse kennisevent van iXperium Health. Het thema is dit jaar AI in zorg en welzijn. Wat is dat eigenlijk AI? Welke kansen zien we? Waarom zetten we AI in? Wat betekent dit voor de professionalisering van medewerkers in de zorg en de opleidingen in zorg en welzijn? En hoe kunnen we elkaar in de regio versterken op dit thema?

In het tweede uur gaan we in kennistafels vanuit een thema of vraag in gesprek over de toepassing van AI in zorg, welzijn, sport en onderwijs (bijvoorbeeld Het ziekenhuis van de toekomst, Datagedreven werken begint bij een datavisie en datastrategie, AI en de arbeidsmarkt, AI bij het plannen van zorgmedewerkers in een thuiszorgsetting, ontwikkeling van AI, AI in sport). 

Naar het event

 

SIG AI in het Onderwijs - community bijeenkomst

29 juni 2022 | 14:00 - 16:00 uur | In Utrecht – SIG AIED – Wilco te Winkel – wilco.tewinkel@eur.nl - NL

De SIG AI in het Onderwijs is de drijvende kracht achter de maand van AI in het onderwijs. Na twee jaar corona komen we nu weer fysiek bij elkaar op het kantoor van SURF. We nodigen je van harte uit voor een aantal inspirerende bijdragen vanuit SIG AIED en SURF. Daarna gaan we in breakout groepjes in gesprek over de behoefte vanuit de community. We denken dan aan onderwerpen als ethiek, het delen van good practices, en/of mogelijkheden voor docent professionalisering. Na een gezamenlijke terugkoppeling sluiten we af met een informele borrel! 

Schrijf je in

 

De Europese visie op de waarden van AI in Onderwijs | A European Vision on the Values of AI in Education

13 juni 2022 | 16:00 - 17:30 uur | Online – Neth-er - Bram Ruber - ruber@neth-er.nl | EN

Hoe gaan we op Europese niveau aan de slag met AI en data in het onderwijs? In het kader van de maand van AI in het Onderwijs georganiseerd door SURF, organiseert het Netherlands house for education and research (Neth-ER) dit evenement live en online vanuit Brussel. Te gast zijn dr. Keith Quille en prof. Hanni Muukkonen van de Europese ‘expert group on artificial intelligence (AI) and data in education’. Ook schuift Ioannis Gaviotis van de Europese Commissie aan om meer te vertellen over de Brusselse visie op de belangrijkste toegevoegde waarde van AI in het Onderwijs.

Schrijf je in