Webinar

Microsoft Serverpakket (ESPA) transitie webinar (onderdeel MIIP)

Neemt je instelling naast het Microsoft basispakket ook het serverpakket (ESPA) af? Met dit pakket kan je ongelimiteerd gebruik maken van de server producten System Center, Windows en SQL Server (incl. BizTalk). Het Enterprise Server Platform Agreement (ESPA) loopt af. Microsoft biedt het collectieve pakket niet meer aan na 31-12-2024.

SURF & Microsoft MIIP
05 jul 2022
Tijd
10.00-11.30
Plaats
Online
Dit webinar is alleen toegankelijk voor leden van SURF. Het webinar wordt opgenomen en we delen de slides van de presentatie na afloop.

Transitieprogramma - begeleiden naar best passende oplossing

We hebben met Microsoft afgesproken dat we een ESPA transitieprogramma starten in 2022 om instellingen te begeleiden naar de best passende oplossing. SURF organiseert als kick-off voor SURFleden een webinar over deze ESPA transitie. Dit webinar is onderdeel van de SURF samenwerking met Microsoft (MIIP). Er volgen nog meer webinars, te beginnen met een webinar over het AMMP: Azure Migration and Modernization Program.

Achtergrond inhoud webinar

De Microsoft licentiestructuur van het serveraanbod (ESPA) is met de opkomst van Cloud veranderd. Dit heeft grote consequenties. De huidige SURF Microsoft overeenkomst bevat nog een ESPA aanbod tot uiterlijk 31 december 2024. Daarom starten we dit jaar met een transitieprogramma. Je instelling moet besluiten welk licentiemodel het beste past bij je toekomstige situatie. Dat kan zijn dat je on-premises server licenties blijft afnemen in je on-premises datacenter, on-premises server licenties meeneemt naar de cloud, server licenties zelf afneemt in de cloud of een combinatie van meerdere opties.

Agenda

In dit webinar leggen wij uit hoe SURF je in dit traject gaat helpen. Aan bod komen:

  • Wat is de huidige situatie, wat betekenen de veranderingen voor je licenties en welke opties heb je straks?
  • Welke stappen neemt SURF het komende halfjaar?
  • Waar moet je als instelling rekening mee houden, wat kan je al in gang zetten en welk team dien je intern samen te stellen?
  • Er is tijdens het webinar gelegenheid om vragen te stellen.

Voor wie?

Dit webinar is met name interessant voor contactpersonen software, CSC's en Linking Pins.

Sprekers

De sprekers zijn Kevin Ambtman en Jurre Laven vanuit het team Procurement & Contracting van SURF en Michel Wets vanuit het SURFcumulus team.