Cursus

MOOC Delivering Research Data Management Services

Ondersteun jij onderzoekers bij het beheren en delen van hun gegevens? Dan is de Massive Open Online Course (MOOC) ‘Delivering Research Data Management Services’ iets voor jou. Je leert hierin alles over het beheren van onderzoeksdata. De cursus is open voor inschrijving en begint op 2 september 2019.

Twee onderzoekers achter computer
24 feb — 28 mrt 2020
Plaats
Online

Voor wie?

De MOOC Delivering Research Data Management Services is bedoeld voor mensen die onderzoekers ondersteunen bij het beheren en delen van hun gegevens, zoals bibliothecarissen, IT- en informatiespecialisten, datastewards en medewerkers van onderzoeksbureaus.

De MOOC behandelt de volgende onderwerpen:

  • Welke onderzoeksondersteunende diensten worden vaak aangeboden en wie is verantwoordelijk voor het verstrekken ervan?
  • Hoe een gap-analyse uit te voeren en welke hulpmiddelen nodig zijn?
  • Hoe kunnen onderzoekers worden ondersteund om datamanagementplannen te ontwikkelen en hoe wordt feedback of consultatie geboden?
  • Hoe te zorgen voor bewaring en opslag van onderzoeksgegevens op korte en lange termijn en waar kan gebruik worden gemaakt van bestaande gemeenschapsnormen?
  • Hoe een RDM-Roadmap te ontwikkelen?

Door wie?

De MOOC is ontwikkeld door Research Data Netherlands (RDNL) in samenwerking met het Digital Curation Center en University of Edinburgh. RDNL is een samenwerkingsverband van 4TU.Centre for Research Data, SURFsara en DANS. Met deze coalitie bundelen de drie data-archieven hun krachten op het gebied van duurzame data-archivering.

Meer informatie

Benieuwd naar de MOOC? Deze staat op het Future Learn-platform