Informatiebijeenkomst

Online kennisdeling Office 365 voor mbo en hbo

saMBO-ICT, SURF en Microsoft organiseren ook dit voorjaar weer een Office 365 kennisdeling mbo en hbo. Helaas geen fysieke bijeenkomst, maar een online versie. Voor deze online versie stelden we van 10:00 tot 11.30 uur een interessant programma op, waarvoor je je nu kunt aanmelden.

Studenten - Robert Lagendijk.jpg
29 mei 2020
Tijd
10:00 - 11:30 uur
Plaats
Online

Thema

Deze editie staat in het teken van onderwijs in coronatijd, waarbij onderwijs op afstand via Microsoft Teams een belangrijke plaats inneemt. Sprekers van Microsoft en onderwijsinstellingen geven uitleg over de inzet van Teams en delen praktijkervaringen.

Programma

We beginnen om 10:00 uur met een keynote verzorgd door Microsoft, waarbij we stilgestaan bij de afgelopen periode en interessante updates die eraan zitten te komen. Peter Heldens, Afke Dijkerman en Stephanie Furum vertellen over:

  • Tegen welke uitdagingen liep Microsoft aan?
  • Wat heeft Microsoft de afgelopen periode moeten doen om Cloud diensten zoals Teams werkend te houden?
  • Welke lessen heeft Microsoft geleerd en hoe beïnvloedt dit de Microsoft roadmap? 
  • Voorbeelden van nieuwe mogelijkheden met Teams 

Daarna heb je de keuze uit drie parallelsessies:

Sessie 1: Opstart van online onderwijs bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen ​​​​​Binnen HAN is in een sneltreinvaart het gebruik van Teams geïmplementeerd om onderwijs op afstand te ondersteunen. Een multidisciplinair team werkte hier hard aan. In deze sessie nemen we jullie mee in onze aanpak en laten successen zien, maar nemen je ook mee in de uitdagingen die nog voor ons liggen.
Sessie 2: Lessen in Microsoft Teams, wat werkt bij het Nova College en Friesland College en wat kunnen we van elkaar leren? In deze break-out vertellen Ashwin Brouwer en Annet Smith kort over de ervaringen met het lesgeven via Teams bij hun ROC. Daarnaast is er volop tijd om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen over (lesgeven met) Microsoft Teams. 
Sessie 3: Hoe geeft Noorderpoort onderwijs in de corona-tijd en hoe ziet de toekomst eruit?

En dan moeten alle docenten ineens binnen 3 dagen online lessen kunnen verzorgen. Dit scenario is door de corona werkelijkheid geworden. 14000 studenten 1500 medewerkers allemaal digitaal:

  • Hoe hebben wij dit op het Noorderpoort opgepakt.
  • Hoe gaan we na de vakantie weer "open"?
  • Hoe gaan jullie dit oppakken? Discussie moment.

Iets na 11:00 uur sluiten Peter Heldens en Afke Dijkerman deze kennisdeling af met tips en trucs rondom het verrijken van Microsoft Teams met behulp van invoegtoepassingen.

Voor wie?

De bijeenkomst is interessant voor docenten, informatiemanagers, beleidsmakers, technisch- en functioneel beheerders.