Seminar
Online seminar What's next @ SURFconext

Tijdens het online seminar What's next @ SURFconext op 17 november hoor je alles over de laatste ontwikkelingen van SURFconext en gaan we met elkaar in gesprek over hoe we er samen voor kunnen zorgen dat inloggen veilig blijft.

Man met microfoon seminar

Keynote: Esther Makaay

Bring-you-own-identity (BYOID) wordt een belangrijk gegeven in de toekomst van identity management. Maar welke identiteiten zijn er zoal en welke zijn bruikbaar? Welke eigenschappen en voor- en nadelen hebben ze? Welke ontwikkelingen zien we op dit terrein in de nabije toekomst? En hoe passen nieuwe innovaties zoals attribute-based credentials (ABC) en self-sovereign identity (SSI) hierin? Hoe kunnen dienstverleners zich voorbereiden op deze trend? Verschillende sectoren en bedrijfstakken hebben verschillende eisen, mogelijkheden en verplichtingen.

Esther Makaay behandelt belangrijke vraagstukken over de toekomst van identity management, en neemt ons daarin mee.

Over Esther Makaay

Esther Makaay is een digitale identityprofessional met een passie voor innovatieve diensten en duurzame internetontwikkeling. Ze ontwikkelt proposities voor de aanbieder van inlogoplossingen Connectis en voor de .nl-registry SIDN. Ze is gespecialiseerd in onder andere trustframeworks, digitale identiteiten en eID-schema's, DNS(SEC) en topleveldomeinen.

Ze is expert op het gebied van internettechnologie, actief in diverse netwerken en fora, waaronder IDnext en Open Identity Exchange. Ook zit ze in het bestuur van de Stichting Glazenkamp, een fiber-to-home serviceprovider.