Leergang

Online training Cluster computing for computational science

In deze compacte online cursus leer je werken met supercomputers en pas je deze kennis toe in verschillende simulaties. De cursus vindt plaats op 2 dagen: 3 & 10 december, van 15.00 tot 19.00 uur.

Close-up van Cartesius super computer
03 — 10 dec 2020
Tijd
15.00-19.00 uur
Plaats
Online

Praktische training om een supercomputer te leren gebruiken

Als je veel berekeningen of analyses moet uitvoeren die te groot zijn voor je eigen systeem, zorgen clusters en supercomputers voor de nodige rekenkracht. In deze training doe je praktische oefeningen om te leren hoe je een supercomputer effectief gebruikt, in het bijzonder met het nationale rekencluster Lisa en de nationale supercomputer Cartesius.

Bovendien maak je kennis met een aantal realistische wetenschappelijke simulaties met aanzienlijke rekenkundige eisen, zoals bloedstroomsimulaties en eiwit-docking, en kom je dus te weten welke eisen deze simulaties stellen op het vlak van parallelle berekeningen.

Deze cursus wordt gesponsord door het CompBioMed Center of Excellence.

Programma

  • Sessie 1 (3 december, 15:00 - 19:00 uur): Leer werken met een supercomputer en geavanceerde Linux-tools met hands-on oefeningen
  • Sessie 2 (10 december, 15:00 - 19:00 uur): Parallelle computingtechniek en toepassingen voor de computerwetenschappen met praktijkoefeningen

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe je enorme computertaken uitvoert voor verschillende wetenschappelijke gebieden. De voertaal is Engels.

Voorkennis

Basiskennis van Unix shell is nuttig.