Webinar

Online Wi4-uurtje

Fysiek komen we niet meer samen voor het wifi-café, maar er is wél nog veel interessants te vertellen. We gaan daarom door met het Wi4-uurtje. Ben je vakmatig bezig met wifi? Sluit aan bij het online Wi4-uurtje van SURF, dé plek om bij te blijven op wifi-gebied!

 

Twee personen aan een tafel met een camera en microfoon
22 apr 2021
Tijd
16.00 - 17.00 uur
Plaats
online

Tijdens het online Wi4-uurtje concentreren we steeds op 2 onderwerpen; inclusief vragen duren ze elk ongeveer 20 minuten. Praat na afloop vooral nog even na in de virtuele ruimte!

Voor wie?

Ben je vakmatig bezig met wifi, BLE of LBS? Sluit dan vooral even aan!

Programma

We hebben deze keer twee sprekers:

  • Arjan Kievits - – Conscia - Wifi6e
  • Gert-Jan Scharloo -  UVA - Hotspot 2.0

Wifi6e:

Sinds de komst van WiFi, zo’n 22 jaar geleden, is er niet veel veranderd aan de frequentiebanden die gebruikt worden voor wireless communicatie. Na de introductie op 2,4GHz kwam er vrij snel een tweede band bij, de 5GHz band. Nu, na deze lange tijd, wordt eindelijk een nieuw spectrum beschikbaar gesteld voor WiFi-communicatie: WiFi6e! Om uit te leggen wat WiFi 6e allemaal zal brengen, zal Arjan Kievits je in 20 minuten bijpraten over de techniek die hierachter schuil gaat.

Hotspot 2.0

Iedereen heeft wel eens van hotspot 2.0 gehoord. Maar wat is het precies wat kun je ermee, en wat heb je eraan? Gert-Jan Scharloo van de UvA neemt je in 20 minuten mee in de wereld van hotspot 2.0 en welke weg hij bewandelde om het bij de UvA aan te zetten.