Training

Parallelle programmering en GPU programmering in Python

In deze training worden basisconcepten van programmeren in Python en algemeen parallel programmeren geïntroduceerd. Je werkt ook op een interactieve manier met belangrijke theorie over GPU-computing.

Verschillende iconen met focus op icoon training
03 — 04 feb 2020
Tijd
9.00 tot 17.30 uur
Plaats
SURF Amsterdam

Python voor wetenschappelijk computergebruik

Deze training wordt georganiseerd in samenwerking met PRACE: partner in geavanceerde computing. De programmeertaal Python is steeds populairder geworden onder onderzoekers vanwege de eenvoud en beschikbaarheid van specifieke programmeerbibliotheken, terwijl de juiste exploitatie van heterogene architecturen uitdagingen vormt voor de ontwikkeling van parallelle applicaties. Om deze twee onderwerpen samen te brengen, richt deze training zich op het gebruik van Python op CPU- en GPU-platforms voor wetenschappelijk computergebruik in het algemeen.

Setup

De basisconcepten van goed programmeren in Python en algemeen parallel programmeren worden geïntroduceerd. In hands-on sessies hoor je meer over essentiële theoretische concepten van GPU-computing. Voor de oefeningen maak je gebruik van supercomputingfaciliteiten van SURFsara met behulp van Python met verschillende programmeerbibliotheken:

numba
PyCUDA
mpi4py

Vereisten

Neem je eigen laptop mee met een SSH-client voor de hands-on sessies. De belangrijkste vereisten voor het volgen van de cursus zijn enige bekendheid met bash-opdrachten en de programmeertaal Python.

Meer informatie

Lees meer