Training

PRACE Summer school

PRACE Summer school of HPC is een PRACE-programma dat zomerplaatsingen aanbiedt bij HPC-centra in heel Europa.

Verschillende iconen met focus op icoon bootcamp
29 jun — 31 aug 2020
Tijd
09.00 tot 17.30 uur
Plaats
TU Wien, Oostenrijk

SURF traint deelnemers van de PRACE Summer School en is betrokken bij de organisatie. Summer of HPC is een PRACE-programma dat zomerplaatsingen aanbiedt bij HPC-centra in heel Europa. Maximaal vijfentwintig topaanvragers uit heel Europa worden geselecteerd om deel te nemen. Deelnemers zullen twee maanden werken aan projecten gerelateerd aan PRACE technisch of industrieel werk om een eindproduct te leveren.

Het programma loopt van juli tot augustus van elk jaar, met een kick-off trainingsweek begin juli, bijgewoond door alle deelnemers. Vluchten, accommodatie en een stipendium worden verstrekt aan alle succesvolle aanvragers. Alles wat je als deelnemer moet meenemen is interesse in computergebruik en een flinke dosis enthousiasme!
Er worden prijzen toegekend voor de beste deelnemers.

Voor wie?

Studenten in de laatste fase van hun studie en/of masterstudenten. Aanvragen zijn welkom vanuit alle disciplines.

Vereisten

Eerdere ervaring in HPC is niet vereist. Enige kennis van codering is een vereiste, maar het belangrijkste kenmerk is de wens om meer te leren en te delen over HPC. Interesse in bloggen, video bloggen of sociale media is wenselijk. In totaal kunnen 25 mensen deelnemen.

Lees meer

Meer informatie 

Lees meer