Webinar

Presentatie Digital Competence Center-projecten 2023

Benieuwd naar de Digital Competence Center-projecten die in 2023 lopen? Meld je dan aan voor deze eindpresentatie. De projecten verbeteren de infrastructuur en dienstverlening voor onderzoek, onder meer op het gebied van repository's, FAIR data en de integratie van verschillende systemen.

2 personen luisteren naar presentatie
04 dec 2023
Tijd
13.00 tot 15.30 uur
Plaats
Online

DCC’s bundelen expertise voor digitalisering

De digitalisering van de wetenschap is merkbaar op alle terreinen en in alle disciplines. In het uitvoeringsplan Investeringen Digitale Onderzoeksinfrastructuur beschrijft NWO hoe Digital Competence Centers (DCC’s) een rol moeten gaan spelen bij het bundelen en delen van kennis en expertise op het gebied van digitalisering. SURF speelt een belangrijke rol in het technisch faciliteren en coördineren van het veilige, gefedereerde systeem dat de DCC’s onderling moet verbinden. Ook ondersteunen wij de DCC’s bij kennisdeling.

Zeven projecten/pilots in 2023

In augustus en december 2023 organiseren we twee presentatiesessies over de zeven projecten/pilots die in 2023 lopen. Het gaat om initiatieven die de infrastructuur en dienstverlening voor onderzoek verbeteren, onder meer op het gebied van repository's en FAIR data, en vooral de integratie hiervan met andere systemen.

Voor wie?

Voor alle geïnteresseerden in DCC’s, ook voor niet bij SURF aangesloten instellingen en andere belangstellenden.

De presentaties en discussies zijn in het Engels.

Deelnemen

Aanmelding vooraf is niet nodig, je kunt op de MS Teams-link klikken voor deelname.

Vragen? 

Voor meer achtergrondinformatie kun je contact opnemen met projectleider Karin Chavez Caballero: karin.chavezcaballero@surf.nl.