Seminar
Seminar What's Next @SURFconext 2022

Tijdens What's Next @SURFconext op dinsdag 27 september hoorde je alles over de laatste ontwikkelingen binnen SURFconext. Ook praatten diverse keynotes je bij over actuele zaken op het gebied van identity en access management. Verder was er genoeg gelegenheid om te netwerken.

beeld uit de zaal

Keynotes What's Next

Op deze pagina lees je meer over de keynotes van What's Next @SURFconext.

Wouter Welling over Ontwikkelingen van digitale identiteiten in Nederland en Europa

Foto van Wouter Welling

Wouter Welling nam de deelnemers aan What's Next mee in de ontwikkelingen van digitale identiteiten in Nederland en Europa. Specifiek ging hij in op het voorstel voor een Europese digitale identiteit-wallet en wat dit kan betekenen voor het onderwijs. Naast deze presentatie, discussieerde hij aan de hand van stellingen met het publiek.

 

 

 

Wouter Welling werkt als Coördinator digitale identiteit bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij houdt zich onder meer bezig met (de toekomst van) digitaal burgerschap, overheidsinnovatie, gegevensuitwisseling, EU wetgeving en het burgerperspectief binnen digitale overheidsdienstverlening.

Keynote Femke Morsch over de Digitaliseringsimpuls Onderwijs: wat is het en wat is de rol van IAM?

Femke Morsch

De Digitaliseringsimpuls Onderwijs is een achtjarig programma waarin alle publieke mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten in Nederland samenwerken. De onderwijsinstellingen bundelen hun krachten om het onderwijs te verbeteren door de kansen van digitalisering beter te benutten. Femke Morsch vertelde in haar keynote meer over het programma en wat de rol van identity and access management daarin is.

 

 

 

Femke Morsch werkt bij SURF, is teamhoofd Trust & Identity en is betrokken bij de voorbereidingen voor de Digitaliseringsimpuls Onderwijs.