Bijeenkomst

Startbijeenkomst SURF-pilot Zoekportaal voor open leermaterialen

Wil jouw instelling aan de slag met open leermaterialen? Doe dan mee aan de pilot van SURF en stel eigen collecties open beschikbaar in het landelijke zoekportaal. Tijdens de startbijeenkomst op 16 september krijg je tips van experts en leg je de basis voor een geslaagde pilot in je eigen instelling.

 

Studenten in bibliotheek achter computer
16 sep 2019
Tijd
9.30 - 12.30
Plaats
SURF-kantoor Utrecht

Pilot Zoekportaal voor open leermaterialen

In de SURF-pilot Zoekportaal voor open leermaterialen maken we gebruik van de repositorydienst SURFsharekit om de leermaterialen op te slaan. SURFsharekit is gekoppeld aan het nieuw ontwikkelde zoekportaal, zodat open leermaterialen digitaal toegankelijk en vindbaar worden. In het zoekportaal kunnen docenten gemakkelijk leermaterialen zoeken, vinden en gebruiken voor hun eigen onderwijs.

Heeft jouw onderwijsinstelling een collectie digitale leermaterialen die gedeeld mag worden? Doe dan mee aan deze pilot. Je kunt tussen september 2019 en juni 2020 onderzoeken hoe het is om leermaterialen te ontsluiten én in de eigen onderwijspraktijk te gebruiken. Daarvoor krijg je toegang tot onze pilotomgeving.

Leg de basis voor een geslaagde pilot

Tijdens deze startbijeenkomst leg je de basis voor een geslaagde pilot. Je maakt kennis met de pilotomgeving en bespreekt de casus waar je binnen jouw instelling mee aan de slag wilt gaan met de experts van SURF. Samen verkennen we de ondersteuning die jij nodig hebt om van het experiment een succes te maken.

Programma

9.30 Inloop bij SURF
10.00 Inleiding
10.30 Aan de slag met pilotomgeving
11.00 Bespreken pilotplannen en benodigde ondersteuning
12.00 Lunch

Voor wie?

De startbijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van aan SURF deelnemende organisaties. Je hebt je al aangemeld voor de pilot of bent geïnteresseerd en wil je orienteren op de mogelijkheden en randvoorwaarden.