Congres
SURF Onderwijsdagen 2020 voor mbo, hbo en wo

De online editie van de SURF Onderwijsdagen voor het mbo, hbo en wo is maandag 7 en dinsdag 8 december 2020. Het snel veranderende onderwijslandschap biedt juist ruimte om samen te navigeren. Daarom koersen we er ook dit jaar op om dé inspiratiebron te zijn voor onderwijsvernieuwing met ICT in Nederland.

SURF Onderwijsdagen 2020 online editie

Terugblik op SURF Onderwijsdagen 2019

Tijdens de SURF Onderwijsdagen 2019 volgden ruim 1000 unieke bezoekers een ijzersterk programma met prikkelende keynotes die je ieder op hun eigen wijze in de wereld van onderwijsinnovatie meenamen. Er was keuze uit meer dan 60 parallelsessies, een Wacky Learning Space, een Demolab en meer. Bekijk de de hoogtepunten, video’s en presentaties.

Hoogtepunten SURF Onderwijsdagen 2019

Thema: motor voor versnelling

Samenscholen of verslonden worden: we moeten afspraken maken over open standaarden

Keynote Christien Bok

Christien Bok (impulsmanager Onderwijs bij SURF) gaf een keynote waarin ze het hoger onderwijs opriep om snel afspraken te maken over open standaarden. Om zo te voorkomen dat we verslonden worden door de grote platformen en de Big Five.

Winnaars SURF Onderwijsawards 2019

Winnaars SURF Onderwijsawards: Fake Zijl, Silvester Draaijer, Bert-Jan Klaren en Marina Brinkman (Henk Hagoort niet aanwezig)

Video met eerste impressie van de uitreiking van de SURF Onderwijsawards 2019

Korte impressie van de Wacky Learning Space en Demolab

Partners OWD19

Blij met onze partners: mede door hen worden de SURF Onderwijsdagen mogelijk gemaakt.

Stand Versnellingsplan OWD19

Alle teams van het Versnellingsplan waren aanwezig om te laten zien hoe zij onderwijsinnovatie versnellen.

In welke versnelling sta jij?

Sfeerimpressie SURF Onderwijsdagen

Het thema van de SURF Onderwijsdagen 2019 is 'motor voor versnelling'. In welke ICT-versnelling zitten de bezoekers? Waar zijn zij mee bezig? Wat staat hoog op hun agenda, of die van hun instelling? Of: wat zou er hoog op de agenda moeten staan? 6 deelnemers aan het woord.

Herbeleef de SURF Onderwijsdagen 2019

Heb je de SURF Onderwijsdagen 2019 gemist of wil je alles nog eens rustig nalezen? Bekijk de presentaties, lees de publicaties die zijn gelanceerd en lees de blogs.

Livestreams dinsdag 5 november

Livestreams woensdag 6 november

We hebben geen toestemming om de livestream van keynote van Paul Smit beschikbaar te stellen.

Presentaties

De ruim 60 parallessessies waren verdeeld over 8 tracks: veilig en betrouwbaar benutten van studiedata, naar digitale open leermaterialen, digitaal toetsen, digitale leeromgeving & learning spaces, online en blended onderwijs, flexibel onderwijs organiseren, gepersonaliseerd onderwijs en emerging tech. De presentaties van deze sessies en enkele plenaire sessies vind je op SlideShare.  Hieronder de livestreams van een aantal sessies.

Blogs

Publicaties

Blijf op de hoogte!

Tot volgend jaar! De SURF Onderwijsdagen 2020 vinden plaats op 10 en 11 november, wederom in congrescentrum 1931 in Den Bosch. Houd deze website in de gaten voor meer informatie, en volg SURF Onderwijs & ICT (met onder andere nieuws over de SURF Onderwijsdagen) op Twitter.