Congres
SURF Onderwijsdagen 2021 voor mbo, hbo en wo

ICT-vernieuwing in het onderwijs tot bloei brengen, dat staat centraal tijdens hét onderwijs- & ICT-event van het jaar: de SURF Onderwijsdagen. Op 9 & 10 november 2021 live in Den Bosch. Ben jij erbij? Schrijf je nu in.

Onderwijsdagen inschrijven

Programma SURF Onderwijsdagen

Eindelijk kunnen we weer in het echt netwerken, kennis delen en inspiratie opdoen! Het worden 2 volle dagen over de groei en bloei van onderwijsinnovatie met ICT. Maar wat kun je verwachten op 9 en 10 november in Den Bosch?

Bloeispurt: het onderwijs van morgen

We zetten tijdens de SURF Onderwijsdagen 2021 een stip op de horizon: hoe ziet het onderwijs van de toekomst er uit? Na een intense groei van ICT-vernieuwing in het onderwijs is het nu tijd om tot bloei te komen. Voor het onderwijs van morgen. Daarom is het thema dit jaar Bloeispurt.

Dag 1: 9 november

Hoe kunnen we na de groeispurt een bloeispurt van ICT-vernieuwing in gang zetten? Tijdens de eerste dag van de SURF Onderwijsdagen nemen we de tijd om te reflecteren op 1,5 jaar crisis, schakelen en hard (samen)werken. We onderzoeken welke waardevolle veranderingen we willen behouden en hoe we samen de urgentie en innovatiekracht kunnen vasthouden in de grotere digitale transitie van het onderwijs. 

Dag 2: 10 november

Op de tweede dag duiken we samen in het ontwerpen van het onderwijs van de toekomst. Hoe ziet het onderwijs van de toekomst eruit? Voor welke vraagstukken staan we? Hoe gaan we daarover met elkaar in gesprek? Je gaat naar huis met nieuwe ideeën over hoe we het onderwijs van morgen kunnen organiseren.

Thema's en sessies 

We werken samen met het onderwijsveld toe naar een inhoudelijk stevig programma binnen de thema's die relevant zijn voor het onderwijs van morgen:

  • Flexibilisering van onderwijs
  • Blended onderwijs
  • (Digitale)leeromgevingen
  • Digitale leermaterialen
  • Digitaal toetsen
  • Learning analytics en studiedata
  • Docentprofessionalisering 
  • AI en het onderwijs

Binnen deze thema's kun je verschillende sessies verwachten. Van dialoogsessies tot onderzoekspresentaties, van updates over nieuwe projecten en initiatieven tot productpresentaties en showcases van praktijkvoorbeelden. 

En meer...

Uiteraard biedt deze 23e live editie van de SURF Onderwijsdagen alle mogelijkheden tot ontmoeten van vakgenoten en meer dan 30 onderwijsleveranciers. Ook reiken we voor de 6e keer de SURF Onderwijsawards uit aan onderwijsvernieuwers die een bijzondere bijdrage leveren aan onderwijsvernieuwing met ICT.

Heb jij een favoriet? Nomineer hem of haar dan voor 1 oktober.

Nomineer een onderwijsvernieuwer

Blijf op de hoogte

Houd onze nieuwsbrief, Twitter en LinkedIn in de gaten voor regelmatige updates van het programma.