Congres
SURF Onderwijsdagen 2022 voor mbo, hbo en wo

Met daadkracht het onderwijs duurzaam verbeteren, dat staat centraal tijdens hét onderwijs- & ict-event van het jaar: de SURF Onderwijsdagen. Op 15 & 16 november 2022 live bij Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Ben jij erbij?

SURF onderwijsdagen Daadkracht

Sprekers SURF Onderwijsdagen

Deze inspirerende sprekers geven acte de présence op de SURF Onderwijsdagen 2022.

Paul Hughes

portret van Paul Hughes

Paul Hughes

Traditie van Ierse verhalenvertellers

Paul Hughes is professioneel keynote spreker. Zijn speeches zijn innovatief en informatief, provocerend en overtuigend, en inspireren om zelf in actie te komen. Afkomstig uit een lange traditie van Ierse verhalenvertellers, gebruikt hij onder andere humor en 'professionele warmte' om contact te maken met zijn publiek. Met zijn 25 jaar ervaring sprak hij al op vele bedrijfsevenementen, van onder andere Coca-Cola, Ikea, 3M, Mercedes-Benz, Shell en Lego), adviseerde hij het Vaticaan en modereerde hij discussies op de G7. 

Natuurlijke kracht

Groei is Pauls overkoepelende thema: dat is volgens hem een natuurlijke kracht in elk bedrijf. Hij vergelijkt de groeipatronen in de natuur met die in het bedrijfsleven en werkt met wat hij noemt de 'Trilogie van de groei': leiderschap, innovatie en storytelling. Volgens Paul hebben uitmuntende organisaties drie dingen gemeen: 1) leiders die stimulerende omgevingen creëren voor hun mensen, 2) een leercultuur die innovatie aanjaagt en 3) een merk met een overtuigend verhaal. 

Unieke stijl

Vanwege zijn unieke stijl van presenteren wordt Paul wel "een van de beste en meest inspirerende sprekers van onze tijd" genoemd: hij tekent live op tien meter papier, terwijl hij spreekt. Het publiek wordt geboeid, gefascineerd & gemotiveerd door zijn Tien Meter Denken performance.  

Paul Hughes spreekt op dag 2 van 10.15 tot 11.00 uur. Hij geeft dan zijn keynote Moving Forward Together.

Marije Markus

portret van Marije Markus

Marije Markus

Curriculumvernieuwing

Marije Markus is innovatiemanager bij Tilburg Law School, aan de Tilburg University. Ze is van huis uit onderwijspsycholoog en in haar loopbaan voornamelijk betrokken bij curriculumvernieuwing in het hoger onderwijs. Ze werkte voor Avans Hogeschool als onderwijskundige en docent bij de Juridische Hogeschool en Integrale Veiligheid. Als onderwijskundige begeleidde ze vraagstukken rondom het monitoren van studiesucces, het invoeren van nieuwe vormen van toetsen en het professionaliseren van docenten.

Onderwijs stap voor stap vernieuwen

Op projectmatige basis werkte ze voor verschillende Associate Degree academies bij het aanvragen en ontwerpen van nieuwe ad-opleidingen. Sinds twee jaar is ze werkzaam bij de Tilburg Law School als innovatiemanager waar ze samen met een multidisciplinair innovatieteam, docenten en de opleidingsdirecteuren het onderwijs stap voor stap vernieuwt. Passend bij de uitdagingen van de toekomst.

Marije Markus spreekt op dag 1 van 16.00 tot 16.50 uur. Ze wordt dan door dagvoorzitter Raymond Reesink geïnterviewd over het thema 'Teaching & learning centers (TLC’s) als ideaal recept voor onderwijsvernieuwing'.

Harry Glotzbach

Portretfoto van Harry Glotzbach

Met de realiteit aan de haal

Stap in het comedy-universum van Harry Glotzbach en laat je verrassen door zijn grappige kijk op de wereld om hem heen. Harry gaat met elke realiteit aan de haal, improviseert er flink op los, maar blijft altijd geloofwaardig.

Vileine humor

Een bizar bezoek aan de Action, seksuele frustraties, vooroordelen over het hebben van rood haar, relatieruzies door tandpastadopjes, Yoga pogingen, de ondergang van de Panda, Steve Jobs in de hel, de hilarische pijn van het ouder worden, baantjes waar je je kapot voor schaamt, het komt allemaal aan bod met een flinke saus vileine humor eroverheen.  en ook met zijn gitaar en zangstem weet hij elk publiek te bespelen.

Comedy Cafe

Harry is vaste comedian bij het Comedy Cafe in Amsterdam waar hij meerdere malen per maand te zien is en tevens is hij MC bij de maandelijkse Courthouse Comedy Club in Het Tuchthuis in Eindhoven.

Harry verzorgt op dag 2 de afsluitende comedy keynote, van 16.00 tot 16.30 uur.