Congres
SURF Onderwijsdagen 2024 voor mbo, hbo en wo

Samen de juiste toon zetten voor de toekomst staat centraal tijdens hét onderwijs- & ict-event van het jaar: de SURF Onderwijsdagen op 12 en 13 november. Tijdens de 26e editie inspireren we jou als onderwijsprofessional om vooruit te kijken en de onderwijsontwikkelingen te schetsen die in de komende jaren relevant worden.

Het logo van de SURF Onderwijsdagen 2024

Keynotes SURF Onderwijsdagen

Luister op de Onderwijsdagen naar de keynote van Dolf Jansen en Jitske Kramer over digitale transformaties, ontdek de visie van Peter-Paul Verbeek op onderwijsdigitalisering en laat je inspireren door de muzikale zienswijze van Dominic Seldis.

Over keynote Peter-Paul Verbeek

Prof. P.P.C.C. (Peter-Paul) Verbeek

Prof. Peter-Paul Verbeek is Rector Magnificus, lid van het College van Bestuur én hoogleraar Filosofie, Ethiek van Wetenschap en Technologie in een Veranderende Wereld. Peter Paul Verbeek is bij uitstek iemand die in zijn carrière de toon heeft gezet met zijn onderzoek naar de ethische relatie tussen mens en technologie, waarbij zijn passie ligt in zowel onderzoek als onderwijs.

Internationale erkenning

Staande ovaties ontvangt hij internationaal voor zijn Theorie van Technologische bemiddeling (Technological mediation). Deze theorie bestudeert de harmonie tussen techniek, de samenleving, de mens en de wereld. Daarnaast zet hij als voorzitter de toon bij zowel de UNESCO Wereldcommissie voor de Ethiek van Wetenschap en Technologie (COMEST) als de ECP-begeleidingscommissie voor Ethiek en Digitalisering. Verbeek heeft verder onder andere gediend als vicevoorzitter van het Rathenau Instituut en voorzitter van de KNAW Commissie Vrijheid van Wetenschap.

Visie op digitalisering in onderwijs

Paul komt op de SURF Onderwijsdagen zijn visie geven over hoe we samen als instellingen het onderwijs verantwoord kunnen digitaliseren. 

Over keynote Dominic Seldis

Pasfoto Dominic Seldis

Hoewel Dominic internationaal bekend is als een charismatische televisiepersoonlijkheid, is hij in eerste instantie de getalenteerde eerste contrabassist van het Concertgebouworkest in Amsterdam en dirigent. In Nederland heeft het grote publiek hem leren kennen als jurylid van het populaire televisieprogramma Maestro. 

Een inspirerende spreker buiten de muziek

De afgelopen tien jaar heeft Dominic zich ontwikkeld als een inspirerende spreker buiten de muziek. Zijn lezingen worden gekenmerkt door zijn humor en diepgaande kennis van de klassieke muziekindustrie, die hij als muzikant, orkestmanager en dirigent ten volle benut. 

Als afsluitende keynote op de Onderwijsdagen neemt Dominic Seldis ons mee op een reis door de wereld van muziek, waarbij hij spreekt over belangrijke thema's zoals samenwerking en leiderschap. Hij gelooft sterk in het belang van acceptatie binnen teams, waarbij hij teamleden aanmoedigt om hun creativiteit te uiten. Door creativiteit te omarmen, kunnen teams en organisaties buitengewone resultaten bereiken. 

De kracht van samenwerking in muziek en onderwijs

Op de SURF Onderwijsdagen legt Dominic op inspirerende wijze de parallel tussen de samenwerking binnen en tussen instellingen en de samenwerking binnen een orkest. Hierbij zal hij praktijkvoorbeelden uit zijn eigen ervaringen als leidraad gebruiken. Want als contrabassist en dirigent weet hij als geen ander de juiste toon te zetten. Hoe werk je samen om in harmonie muziek te maken en welke rol neem jij daarbij op? 

Dominic komt samen met zijn pianist naar Amare, waardoor we niet alleen kunnen luisteren naar de kracht van samenwerking, maar ook de harmonie ervan kunnen ervaren. 

Over keynotes Jitske Kramer en Dolf Jansen

Keynotes Jitske en Dolf

Elke Grote Transformatie

Elke grote transformatie gaat gepaard met het loslaten van het vertrouwde, het verleggen van grenzen, het uitdagen van de gevestigde orde en het ter discussie stellen van autoriteiten. Reis mee door de verwarrende tussentijd, een complexe transitiefase waarin de wereld lijkt te spelen met haar eigen regels.

Jitske Kramer vertelt in haar keynote wat het betekent om cultureel verdwaald te zijn en hoe creatie, moed en leiderschap essentieel zijn om tot nieuwe oplossingen te komen. Hoe krijg je grip op onzekerheid en ga je om met meningsverschillen, machtsstrijd en de chaos van transformatieprocessen?

Maar Jitske komt niet alleen naar de SURF Onderwijsdagen! Dolf Jansen komt mee en zal haar uitdagen anders te kijken naar macht, verschillen en overeenkomsten.

De antropologische lessen van Jitske en de stand van het land door Dolf’s ogen leveren goede discussies en verrassend nieuwe inzichten op.

Achtergrond Jitske Kramer en Dolf Jansen

Over Jitske Kramer

Jitske Kramer is corporate antropoloog, ondernemer en bestsellerauteur. Zij reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze brengt haar kennis en ervaringen via lezingen en masterclasses naar de wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap.

Over Dolf Jansen

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator, creatief en marathonloper. Hij startte zijn cabaretcarrière met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes toen hij deelnam aan het Leids Cabaret Festival. Daarna volgden vele uitverkochte cabaretprogramma’s voor het duo Lebbis en Jansen, waaronder ook oudejaarsprogramma’s. Vanaf 2006 tourt Dolf solo met zijn theaterprogramma’s langs de Nederlandse theaters en is hij een graag geziene gast bij de dagelijkse actualiteitenprogramma’s. Ook schrijft hij veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma’s