SURF Research Bootcamp
Samen met de Universiteit Maastricht en het MUMC organiseert SURF de SURF Research Bootcamp voor onderzoekers en onderzoeksondersteunend personeel. Er wacht een interessant programma met hands-on workshops en een informatieve sessie.
- 24 mei 2023
-
Time13.00 - 18.00 (incl. borrel)
-
LocationUniversiteit Maastricht
Programma
Van 13.00 - 16.00 uur kun je een workshop of een informatiesessie volgen. Je kunt kiezen uit drie workshops en één informatiesessie.
Van 16.00 - 18.00 uur organiseren we een borrel ter afsluiting van de SURF Bootcamp.
Let op: sommige sessies hebben een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij en meld je aan! Het is belangrijk om te weten dat Engels de voertaal is en dat het een live-evenement is.
Workshops en informatiesessie
1. Hoe kan IT je onderzoek en studiemanagement een boost geven: Workshop Ldot, een studiebeheersysteem van de Universiteit Maastricht
Ldot is een app die deelnemersgegevens voor wetenschappelijk onderzoek veilig kan opslaan en de logistiek kan vereenvoudigen. Tijdens deze sessie worden ervaringen met het opslaan van gegevens en logistieke uitdagingen besproken en wordt de functionaliteit van Ldot gedemonstreerd. De coördinator van het Cardiac Tissue Repository zal uitleggen hoe Ldot heeft geholpen met de logistiek, en aanwezigen kunnen Ldot uitproberen in verschillende use cases.
2. Hoe kan IT uw gezondheidsonderzoek stimuleren: Personal Health Train (PHT) workshop
Deze sessie introduceert het Personal Health Train (PHT) concept en omvat een hands-on sessie. De PHT brengt algoritmen daar waar de gegevens zijn, in plaats van ze te centraliseren. Het maakt gecontroleerde toegang tot diverse gegevensbronnen mogelijk, terwijl de privacy en de betrokkenheid van de patiënt worden gewaarborgd. Gezondheidsgegevens worden FAIR gemaakt voordat ze worden opgeslagen in stations die worden beheerd door individuen, artsen, ziekenhuizen, biobanken en databanken.
Tijdens deze workshop ga je eerst het PHT-concept bekijken vanuit het perspectief van de data-aanbieder door het opzetten van een datastation en vervolgens vanuit het perspectief van de onderzoeker door verschillende analyses uit te voeren. Voor deelname aan deze workshop wordt het aanbevolen om basiskennis van programmeren te hebben.
3. Hoe kan IT uw onderzoek een boost geven: SURF Research Cloud training: Bouw een virtuele onderzoeksomgeving
SURF Research Cloud is een portal voor het efficiënt bouwen van virtuele onderzoekswerkplekken. Je kan vooraf geconfigureerde workspaces en datasets gebruiken of uw eigen datasets toevoegen. Deze sessie is nuttig voor iedereen die een flexibele en op maat gemaakte omgeving wil gebruiken om krachtige toepassingen te draaien. Het is ook een nuttige kickstarter voor huidige HPC Cloud-gebruikers.
4. Hoe kan SURF Support4Research ondersteunen?
In het eerste deel van deze informatiesessie presenteert de Maastricht Universiteit/MUMC een overzicht van beschikbare diensten voor onderzoekers, inclusief de diensten die in samenwerking met SURF zijn gerealiseerd. In het tweede deel presenteert SURF het portfolio portfolio SURF-diensten voor onderzoek. Dit omvat een reeks van diensten voor Research Data Management, zoals iRODS, Yoda, SURF Research Drive en Data Archive, en computerdiensten. Mis deze kans niet om te ontdekken hoe deze diensten jouw onderzoek naar een hoger niveau kunnen tillen.