Congres
SURF Security- en Privacyconferentie

De SURF Security- en Privacyconferentie is de jaarlijkse conferentie waarin je alles hoort over actuele security- en privacyonderwerpen in onderwijs en onderzoek. Er is aandacht voor zowel technische als beleidsmatige en juridische aspecten. Het thema van deze online editie: thuis in security en privacy.

2 personen luisteren aandachtig

Thema: thuis in security en privacy

Het thema verwijst uiteraard naar thuiswerken: sinds corona is dat regel in plaats van uitzondering. Maar het staat ook voor thuiszijn in zaken die op security- en privacygebied spelen.

Actuele vraagstukken

Vanaf maart 2020 biedt iedere instelling vanwege corona een groot deel van haar onderwijs online aan. Medewerkers, docenten en onderzoekers werken sindsdien - waar mogelijk - vanuit huis. Dat bracht - en brengt - diverse vraagstukken met zich mee op security- en privacy-gebied: hoe zorg je er als instelling voor dat je medewerkers en studenten veilig vanuit huis bij de instellingssystemen kunnen? Hoe zorg je voor bewustwording van medewerkers en studenten als het gaat om cybersecurity-zaken als bijvoorbeeld phishing? En: hoe gaat je instelling om met privacy-aspecten van tools voor online toetsen en videobellen?

En nog veel meer

Als security-expert, informatiebeveiliger, privacy officer of functionaris gegevensbescherming hebben deze actuele vraagstukken je afgelopen maanden vast beziggehouden. Daar is dan ook ruimschoots aandacht voor in het programma. Verder kun je rekenen op inspirerende keynotes en interessante workshops over andere uitdagingen waar we als instellingen en als sector voor staan en nog voor komen te staan. Het belooft een hele mooie online conferentie te worden op 4 februari 2021!

Schrijf je in voor het plenaire deel

Begin januari kun je je separaat aanmelden voor de workshops. Deze vinden in de ochtend van 4 februari plaats.