Overig

SURF Summit 2022

De SURF Summit is het jaarlijkse event voor bestuurders, CSC's en andere relaties van de SURF-coöperatie. Dit jaar duiken we samen in het thema 'digitale soevereiniteit binnen onderwijs en onderzoek'. 

SURF Summit 2022
12 okt 2022
Tijd
15.00-20.00 uur
Plaats
Hermitage, Amsterdan

Als grote systemen uitvallen, hoe houden we dan zelf de regie? Hoe blijven we bepalen wie data uit en over ons onderzoek kan gebruiken en wat er gebeurt met de data van onze studenten? Rond het thema digitale soevereiniteit spelen veel vragen zoals deze. Op de SURF Summit 2022 gaan we kijken welke vragen er precies leven en hoe we daar antwoorden op kunnen vinden.

Thema: digitale soevereiniteit

Onderwijs en onderzoek digitaliseren steeds verder. Daardoor krijgen techbedrijven, die flink investeren in de sector, steeds meer invloed. Het is daarom essentieel dat we veilige en betaalbare digitale infrastructuren kunnen gebruiken die de digitale soevereniteit van de sector waarborgen. Er zijn veel zorgen over publieke waarden, keuzevrijheid en kostencontrole, of het nou gaat om applicaties voor digitale leeromgevingen en studentinformatiesystemen of tooling voor onderzoeksinformatie en research data management.

Geïnspireerd door de keynotes spreken we elkaar over eigen ervaringen en denken we na over hoe we digitale soevereiniteit in onderwijs en onderzoek kunnen behouden.

Keynote Jeroen Tas over digitale soevereiniteit

Keynote Jeroen Tas gaat in op digitale soevereiniteit, waarbij hij de link naar onderwijs en wetenschap maakt vanuit zijn commerciële achtergrond Tas is ondernemer en senior executive in de gezondheidszorg, informatietechnologie en financiële dienstverlening. Tussen 2011 en 2021 werkte hij als Chief Innovation & Strategy Officer in het executive team bij Philips Healthcare. Daarnaast zit Tas in de board of directors van GAIA-X.

Rond de tafel

De middag staat in het teken van dialoog, het uitwisselen van ervaringen en het vinden van oplossingsrichtingen. Dat doen we samen op een actieve manier aan ronde tafels met vragen, dilemma’s en keynote als voedingsbodem. Deelnemers zijn zelf spelleider en kiezen de thema's die aandacht verdienen.

Afrondende keynote

We sluiten de gesprekken en discussies af met een tweede inspirerende keynote over het thema door Jet de Ranitz. 

Borrel en netwerkdiner

Na de laatste keynote is het tijd voor de borrel en het netwerkdiner. 

Aanmelden

Dit is een besloten bijeenkomst waarvoor genodigden een uitnodiging ontvingen.  
Voor vragen mail je naar summit@surf.nl

Programma

15.00 uur   Welkom door dagvoorzitter Marcel Brosens en Jet de Ranitz
15.10 uur   Keynote Jeroen Tas 
15.40 uur   Uitleg en start dialoogsessies
15.45 uur   Gespreksronde 1
16.15 uur   Pauze
16.45 uur   Gespreksronde 2
17.15 uur   Keynote Jet de Ranitz
17.45 uur   Plenaire afsluiting 
18.00 uur   Borrel en netwerkdiner  

Locatie

De SURF Summit vindt plaats bij Hermitage in Amsterdam. Deze locatie is goed bereikbaar met de (ov-)fiets en het openbaar vervoer. Als je met de auto komt raden we je aan van te voren naar de parkeermogelijkheden te kijken. 

Meer informatie over de locatie