Overig

SURFcert hacking event Capture the Flag 2021

Wil jij je hacking skills en je probleemoplossend vermogen testen? Doe dan op 30 november mee met online Capture the Flag (CTF)-event van SURFcert! Stel een team samen van maximaal 4 spelers en verover die vlag en de felbegeerde eer. Met de mini-challenge maak je bovendien kans om alvast punten te scoren voor de start van het event.

Team Trojans, 4 mannen, houden bokaal vast
30 nov 2021
Tijd
9.30 tot 17.00 uur
Plaats
online

Toch online

Vorig jaar hebben we CTF vanwege corona volledig online gespeeld. Dit jaar hoopten we het event hybride te kunnen doen: een aantal teams  fysiek op het SURF-kantoor, de rest online. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, is het event - net als vorig jaar - helemaal online.

Golden tickets: maak kans op extra punten

Vanaf 1 november kun je meedoen aan de mini-challenge. Je kunt dan een golden ticket bemachtigen waarmee je alvast punten kunt scoren nog voordat het event is gestart. Zie hieronder ook de praktische informatie over de mini-challenge.

Voor wie?

Capture the Flag is bedoeld voor zowel medewerkers en studenten van op SURF aangesloten instellingen en collega-CERT’s.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Mini-challenge: maak kans op extra punten

Als je als team inschrijft voor CTF (zie ook hieronder), kun je kans maken op extra punten. Ga in dat geval als volgt te werk:

  • Doe vanaf 1 november vanaf 10.00 uur mee aan de mini-challenge. Die bestaat uit een opdracht die bestaat uit verschillende onderdelen. Hier vind je de mini-challenge.
  • Los je de mini-challenge succesvol op, dan krijgt je team de punten toegekend.
  • Schrijf je na het oplossen in voor CTF, en zet de waarde die je gevonden hebt, in het opmerkingenveld.
  • Let op: "Heb je het golden ticket echt gevonden als je denkt dat je het gevonden hebt?"

Inschrijven voor CTF

Je kunt je vanaf 1 november vanaf 10.00 uur inschrijven via dit inschrijfformulier. De inschrijving sluit op 23 november 2021 om 23.59 uur.

Inschrijven als team

  • Als je een team vormt met collega’s of medestudenten, wijs dan eerst een teamcaptain aan en bedenk een teamnaam. Een team bestaat uit maximaal 4 deelnemers, inclusief de teamcaptain.
  • De teamcaptain schrijft het team uiterlijk 23 november in. Hij of zij vermeldt de teamnaam in het opmerkingenveld, en eventueel de oplossing van de mini-challenge.
  • SURFcert neemt na inschrijving contact op met de teamcaptain, die dan de namen van de overige teamleden doorgeeft.

Individueel inschrijven

Heb je geen team maar wil je toch meedoen? Schrijf je dan ook uiterlijk 23 november in onder vermelding van 'Single Player' in het opmerkingenveld. SURFcert deelt je dan in.