Overig

SURFcert hacking event Capture the Flag 2023

Ben jij goed in het oplossen van challenges? Doe dan op 17 november 2023 mee met het Capture the Flag (CTF)-event van SURFcert! Stel een team samen van maximaal 4 spelers en verover die vlag en de felbegeerde eer. Heb je geen team, maar wil je wel meedoen? Schrijf je dan in als 'single player', SURFcert deelt je dan in.

SURFcert CTF 2023
17 nov 2023
Tijd
9.30 tot 17.00 uur
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Wat is een Capture the Flag (CTF)?

Een Capture the Flag is een wedstrijd waar deelnemers individueel of in team challenges proberen op te lossen. Er zijn grofweg 2 typen CTF-wedstrijden: ‘Jeopardy style’ en ‘Attack & Defense style’.

Dit event is een Jeopardy style CTF, waarbij je team vragen in verschillende categorieën moet oplossen. Denk hierbij aan categorieën als ‘Web hacking’, ‘Forensic’, ‘Crypto’, ‘Decoding’, ‘Binary’ en meer. Per vraag moet je een vlag vinden, bijvoorbeeld een klein stukje tekst dat duidelijk herkenbaar is als een vlag. De gevonden vlag moet je indienen in het scorebord. Als de vlag juist is, krijgt je team hier punten voor. Het aantal punten per vlag hangt af van de moeilijkheidsgraad van de vraag. Het team met de meeste punten aan het einde van de speeltijd wint!

Voor wie?

Capture the Flag is bedoeld voor zowel medewerkers en studenten van bij SURF aangesloten instellingen en collega-CERT’s.

Inschrijven voor CTF

Schrijf je zo snel mogelijk in (zie ook hieronder): er zit namelijk een limiet op het aantal teams dat fysiek bij SURF terecht kan. Mocht je om wat voor reden dan ook niet mee kunnen doen, annuleer dan zo snel als mogelijk je (team)inschrijving. Zo kunnen teams die op de reservelijst staan alsnog meedoen. Inschrijven kan tot en met zondag 12 november.

Inschrijven als team

  • Als je een team vormt met collega’s of medestudenten, wijs dan eerst een teamcaptain aan en bedenk een teamnaam. Een team bestaat uit maximaal 4 deelnemers, inclusief de teamcaptain
  • Alle teamleden schrijven zich individueel in en vermelden de teamnaam in het opmerkingenveld. De teamcaptain zet er nog extra bij dat hij of zij de teamcaptain is, bijvoorbeeld: “Team: Utrechtse H@ckers (teamcaptain)”.
  • De overige leden schrijven zich in met enkel “Team: Utrechtse H@ckers” in het opmerkingenveld. Let op dat alle teamleden ook exact dezelfde teamnaam opgeven.

Individueel inschrijven

Heb je geen team maar wil je toch meedoen? Schrijf je dan in onder vermelding van 'Single Player' in het opmerkingenveld. SURFcert deelt je dan in. Inschrijven kan tot en met zondag 12 november.

Logo Capture the Flag 2023