Congres

Terugblik SURF Cloud Event 2018

Meer dan 100 deelnemers, 70 volgers via livestreams en 16 sprekers. En één onderwerp dat hen bindt; clouddiensten. Het Cloud Event focuste op wat SURF doet op het gebied van clouddienstontwikkeling voor onderwijs en onderzoek. Daarnaast hoorden deelnemers alles over de laatste cloudtrends en -ontwikkelingen. Ook deelden instellingen best practices.

Speakers at the Virtual and Augmented Reality for Research Eventat the Virtual and Augmented Reality for Research EventVirtual and Augmented reality for Research Event
11 okt 2018
Tijd
09:00-16:30
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Samenwerking is 80% van het werk

Spreker Andres Steijaert vindt het mooi om te zien dat er zoveel mensen bij dit event zijn die graag met elkaar willen samenwerken. ‘Ik weet hoe lastig het kan zijn om goed met elkaar samen te werken op dit onderwerp, want ik ben dagelijks verantwoordelijk om samenwerking tussen 40 landen voor elkaar te krijgen. Samenwerken is 80% van het werk, de overige 20% is cloudtechniek of de inkoop van die techniek.’

"Er zijn al veel meer mogelijkheden dan ik dacht en alles gaat ook veel sneller dan ik dacht. Ik ben afdelingshoofd van de afdeling Development, mijn voorzichtige conclusie is dat hier werk ligt voor één of twee mensen ."
Deelnemer Eelco de Jong van de Universiteit Leiden

Michel Wets, projectleider SURF Cloud is blij met de opkomst en de reacties die hij heeft gekregen. ‘Ik help graag de instellingen bij de overwegingen die ze moeten maken om clouddiensten via SURF te kunnen gebruiken. Daarnaast vind het belangrijk dat de instellingen hun verhaal kunnen vertellen over waarom ze welke clouddienst van SURF gebruiken.’

"Het SURF cloud event versterkt mijn helicopter view, en mijn netwerk. We zijn bij het VUMC bezig met de vraag hoe we onderzoekers kunnen ontzorgen door ze veilig in de cloud te laten werken. Dit event laat mij zien dat je hierin moet samenwerken, maar ook creatief mag zijn. Falen mag, maar doe het snel."
Deelnemer Jeroen Beliën van VUMC

Keynote spreker Luud Berings vindt dat er te weinig aandacht is voor de menselijke component wanneer het gaat om clouddiensten. ‘We zien het allemaal ontzettend technisch. Dat is ook belangrijk, maar de mensen verdienen ook aandacht. Je kunt processen enorm versnellen als je dat snapt’

Livestreams

Instellingen kijken mee op afstand. Jean-Paul Sorée van Universiteit Leiden geeft via Twitter aan dat hij het event goed kan volgen via de livestream. Luud Berings krijgt de complimenten van Jean-Paul voor zijn motiverende keynote.

Het SURF Cloud Event smaakt naar meer. Houd daarom onze website en socialmediakanalen in de gaten over updates voor volgende editie!

Bekijk de on demand video's en/of sheets terug

Parallel programma 1

Parallel programma 2

  • Track 1.2: SURF aanpak Rechtmatigheid, Privacy, Security, Compliancy - privacy en borging normenkader (video). Bekijk de sheets (pdf)
  • Track 2.2: De clouddiensten van SURF - HPC Cloud bij KNMI (video).
  • Track 3.2: Instellingen in control - Sourcing vanuit het perspectief van een hogeschool (Fontys) (video)Bekijk de sheets (pdf)
  • Track 4.2: Onderzoek in de Cloud - SURFmarket stories (SURFsharekit en ORCID) (video).

Parallel programma 3

  • Track 1.3: Compliancy (rechtmatigheid, privacy, security) - Dataclassificatie (video). Bekijk de sheets.
  • Track 2.3: De clouddiensten van SURF - Office 365 Regiedienst  (video). Bekijk de sheets (pdf)
  • Track 3.3: Instellingen in control - Inholland: van hosted datacenter naar een virtueel datacenter (video). Bekijk de sheets (pdf)
  • Track 4.3: Onderzoek in de Cloud  - SURFnet stories (SURFcumulus bij Amsterdam UMC en SURFdrive) (video)Bekijk de sheets (pdf)

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via events@surf.nl