Training

Training TRANSITS 1

Wil je ook meer weten over het opzetten en runnen van een CSIRT? Schrijf je dan in voor dé inleidende training voor CSIRT/CERT-leden: TRANSITS 1. SURF organiseert deze 3-daagse training, in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL.

Verschillende iconen met focus op icoon training
08 — 10 sep 2020
Tijd
09.00 tot 17.00 uur
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Inspelen op actuele situatie

De basis is de cursus TRANSITS 1 die mede door SURFnet in Europees verband is ontwikkeld voor CSIRT's. Deze training is in 2001 opgezet en sindsdien met veel succes wereldwijd gegeven. Daarbij is het lesmateriaal steeds aangepast aan de actuele situatie.

Onderdelen

Je gaat aan de slag met de volgende onderdelen:

  • organisatorische aspecten
  • operationele aspecten
  • technische achtergrond
  • juridische aspecten en regelgeving

Aandacht voor eigen inbreng

De TRANSITS-training is een volledig 3-daags programma voor 2 groepen van maximaal 14 deelnemers elk. Daardoor krijg je als deelnemer de mogelijkheid voor veel eigen inbreng en het stellen van vragen. Door de samenwerking met NCSC-NL ontmoet jij deelnemers uit alle soorten CSIRT’s in Nederland, dit vergroot het leereffect van de training.

De eerste dag van de training sluiten we af met een gezamenlijk diner. Lunches (2x) en het diner zijn inbegrepen – een eventuele overnachting is op eigen kosten.

Voor wie?

Ben jij binnen je eigen instelling lid (of word je lid) van de lokale CSIRT? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen. Daarnaast is de training uitstekend geschikt voor security officers en ICT-managers die willen weten wat een CSIRT inhoudt. Als deelnemer wordt er van je verwacht dat je basiskennis hebt over internettechnologie en beveiliging.

Programma

We starten alle trainingsdagen om 09.00 uur met koffie en op dag 1 en 2 gaan we van  09.30 tot 17.30 uur aan de slag! We sluiten de dag 1 af met een gezamenlijk diner.

Op dag 3 reiken we aan het einde van het dagprogramma om 16.00 uur de certificaten uit aan alle deelnemers.

Kosten

De kosten voor deze training bedragen voor SURF-leden 200 euro. Deelnemers die geen lid zijn van SURF betalen 1.000 euro. Beide bedragen zijn exclusief btw.

Inschrijven en annuleren