Training

Training TRANSITS 2 - GEANNULEERD

Volg deze 3-daagse verdiepingstraining van TRANSITS en leer meer over een tal van onderwerpen over netwerkbeveiliging, zoals netflowanalyse, forenisch onderzoek en communicatievaardigheden. SURF organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS 2 voor CSIRT/CERT leden.

Verschillende iconen met focus op icoon training
23 — 25 nov 2021
Tijd
Van 09:00 tot 17:00 uur
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Deze training is vanwege de aangescherpte coronamaatregelen helaas geannuleerd. Heb je je ingeschreven voor deze training dan ontvang je een mail. Ook worden de kosten voor deelname teruggestort.
Hou deze site in de gaten voor nieuwe trainingen in het voorjaar van 2022.

Netwerkmonitoring, forensische analyse en meer

De training TRANSITS II richt zich op meer ervaren leden van reeds functionerende CSIRT’s. We gaan in deze training vooral in op technieken voor netwerkmonitoring en forensische analyse. Daarnaast reiken we een aantal tools aan om de (menselijke) communicatie te verbeteren – die zo essentieel is juist in het CSIRT werk. Praktische oefeningen maken onderdeel uit van elk onderwerp dat behandeld wordt.

Aandacht voor eigen inbreng

De TRANSITS-training is een volledig driedaags programma voor een groep van maximaal 18 deelnemers. Er is veel aandacht voor eigen inbreng en vragen van de cursisten. Door de samenwerking met NCSC-NL worden bovendien deelnemers uit alle soorten CSIRT’s in Nederland verwacht, wat het leereffect vergroot. Training en lunches kosten 500 euro voor leden van SURF en 1.000 euro voor niet leden van SURF. Het gezamenlijke diner is inbegrepen.

Voor wie? 

Ben jij bij je instelling lid van de lokale CSIRT? En heb je al enige CSIRT werkervaring? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze training. De training is voor driekwart (computer/netwerk) technisch van aard. 

Programma dag 1 & 2

09.00 uur

Inloop en koffie

09.30 uur

Aanvang programma

17.30 uur

Einde programma

18.00 uur

Gezamenlijk diner (Dag 1)

Programma dag 3 

09.00 uur

Inloop en koffie

09.30 uur

Aanvang programma

16.00 uur

Einde programma & uitreiking certificaten

Kosten

  • SURF-leden: 500 euro*
  • Niet op SURF aangesloten instellingen: 1.000 euro*

*Alle prijzen zijn excl. btw