Training

Training TRANSITS 2 - VOL

Volg deze 3-daagse verdiepingstraining van TRANSITS en leer meer over een tal van onderwerpen over netwerkbeveiliging, zoals netflowanalyse, forenisch onderzoek en communicatievaardigheden. SURF organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS 2 voor CSIRT/CERT leden.

Verschillende iconen met focus op icoon training
27 — 29 sep 2022
Tijd
Van 09:00 tot 17:00 uur
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze training. Volgend jaar bieden we deze training opnieuw aan, houd onze agenda in de gaten.

Netwerkmonitoring, forensische analyse en meer

De training TRANSITS II richt zich op meer ervaren leden van reeds functionerende CSIRT’s. We gaan in deze training vooral in op technieken voor netwerkmonitoring en forensische analyse. Daarnaast reiken we een aantal tools aan om de (menselijke) communicatie te verbeteren – die zo essentieel is juist in het CSIRT werk. Praktische oefeningen maken onderdeel uit van elk onderwerp dat behandeld wordt.

Aandacht voor eigen inbreng

De TRANSITS-training is een volledig driedaags programma voor een groep van maximaal 18 deelnemers. Er is veel aandacht voor eigen inbreng en vragen van de cursisten. Door de samenwerking met NCSC-NL worden bovendien deelnemers uit alle soorten CSIRT’s in Nederland verwacht, wat het leereffect vergroot. Training en lunches kosten 500 euro voor leden van SURF en 1.000 euro voor niet leden van SURF. Het gezamenlijke diner is inbegrepen.

Voor wie? 

Ben jij bij je instelling lid van de lokale CSIRT? En heb je al enige CSIRT werkervaring? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze training. De training is voor driekwart (computer/netwerk) technisch van aard. 

Programma dag 1 & 2

09.00 uur

Inloop en koffie

09.30 uur

Aanvang programma

17.30 uur

Einde programma

18.00 uur

Gezamenlijk diner (Dag 1)

Programma dag 3 

09.00 uur

Inloop en koffie

09.30 uur

Aanvang programma

16.00 uur

Einde programma & uitreiking certificaten

Kosten

  • SURF-leden: 500 euro*
  • Niet op SURF aangesloten instellingen: 1.000 euro*

*Alle prijzen zijn excl. btw