Training

Training Transits II

SURFacademy organiseert in samenwerking met SURFcert, SCIRT en NCSC-NL de training TRANSITS II voor CSIRT/CERT leden. Deze driedaagse verdiepingstraining van TRANSITS, gaat dieper in op tal van onderwerpen op het vlak van netwerkbeveiliging. Aan de orde komen onder andere netflowanalyse, forenisch onderzoek en communicatievaardigheden.

Verschillende iconen met focus op icoon training
02 — 04 apr 2019
Tijd
09:00-17:30
Plaats
SURF-kantoor, Utrecht

Netwerkmonitoring, forensische analyse en meer

De training TRANSITS II richt zich op meer ervaren leden van reeds functionerende CSIRT’s. We gaan in deze training vooral in op technieken voor netwerkmonitoring en forensische analyse. Daarnaast reiken we een aantal tools aan om de (menselijke) communicatie te verbeteren – die zo essentieel is juist in het CSIRT werk. Praktische oefeningen maken onderdeel uit van elk onderwerp dat behandeld wordt.

Aandacht voor eigen inbreng

De TRANSITS-training is een volledig driedaags programma voor een groep van maximaal 18 deelnemers. Er is veel aandacht voor eigen inbreng en vragen van de cursisten. Door de samenwerking met NCSC-NL worden bovendien deelnemers uit alle soorten CSIRT’s in Nederland verwacht, wat het leereffect vergroot. Training en lunches kosten 500 euro voor leden van SURF en 1.000 euro voor niet leden van SURF. Het gezamenlijke diner is inbegrepen.

Voor wie? 

Ben jij bij je instelling lid van de lokale CSIRT? En heb je al enige CSIRT werkervaring? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze training. De training is voor driekwart (computer/netwerk) technisch van aard. 

Programma dag 1 & 2

09.00 uur

Inloop en koffie

09.30 uur

Aanvang programma

17.30 uur

Einde programma

18.00 uur

Gezamenlijk diner (Dag 1)

Programma dag 3 

09.00 uur

Inloop en koffie

09.30 uur

Aanvang programma

16.00 uur

Einde programma & uitreiking certificaten

Kosten

  • SURF leden: 500 euro*
  • Niet op SURF aangesloten instellingen: 1.000 euro*

*Alle prijzen zijn excl. btw