Congres
VARR out Event: Virtual en Augmented Reality voor onderzoek

Dit event geeft je de ins en outs over virtual, augmented en mixed reality voor onderzoek. Ook demonstreren leveranciers en instellingen hun nieuwste tools en ontwikkelingen.  

Speakers at the Virtual and Augmented Reality for Research Eventat the Virtual and Augmented Reality for Research EventVirtual and Augmented reality for Research Event

Programma

09.00 Inloop en registratie 
09.30 Opening door Remco Rutten (SURF)
09.40 Introductie Demo Market door Casper van Leeuwen (SURF)
09.45

15-minute presentaties - ronde 1

11.15

Demo Market: de volgende demohouders presenteren hun demo's:  

  • Politie Nederland, Roxy van de Langkruis, Creating a HoloLens application with and for crime scene investigators, Technology: HoloLens
  • MedicalVR, Chris Hordijk, Anatomy lessons for the future, Technology: Oculus Rift
  • AugmenIT, Tom Mensink, Augmented Reality (HoloLens): applications in health care, Technology: HoloLens
  • Tobii Pro, Ellen Dorsman, Integrated eye tracking in HTC Vive Pro
  • PleitVRIJ, Sylvia Moes, A virtual courtroom for students. Technology: Oculus Rift + green screen
  • ESA and Heidelberg University, Sandor Kruk, GaiaSkyVR, Fly through the universe with this immersive experience based on measurements from ESA's Gaia mission. Technology: Oculus Rift
  • Hogeschool van Amsterdam, Anne Marleen Olthof, Radiating Blossom, Designing liveable adventures in a virtual world. Technology: Oculus Go
12.15 Lunch + demo's
13.15

15-minute presentaties - ronde 2

14.30 Pauze + demo's
15.00

VARR out Special 

Tijdens de VARR out special worden stellingen op een interactieve wijze behandeld en ingeleid met video's en fragmenten. 

Host: Remco Rutten (SURF)
Side-kick: Robert Belleman (UvA)

Tafelgasten

Jurriaan Mulder, docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam op het gebied van Virtual en Augmented Reality, 3D User interfaces, Computer Graphics en Scientific Visualization. Jurriaan bezit een doctoraat in de informatica, is (co-) auteur van verschillende publicaties in bekende (VR) conferenties en tijdschriften en was mede-oprichter van een bedrijf gespecialiseerd in VR- en AR-technologie en -software.

Anne Marleen Olthof, ervaren docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam op het gebied van Immersive Design XR; Virtual, Augmented en Mixed Reality.  Anne Marleen onderzoekt de methodiek en toepasbaarheid van design tools om de virtuele wereld zo zintuiglijk en intuïtief mogelijk te maken.  

Benjamin de Wit, festival directeur en oprichter VRDays. VR Days is een driedaagse conferentie en tentoonstelling over Virtual, Augmented en Mixed Reality, creativiteit en innovatie.

Kristof Timmerman, The Immersive Lab, Antwerpen. Het Immersive Lab van AP Hogeschool Antwerpen is een expertisecentrum dat onderzoeken, verworven kennis en technologie op meeslepende media centraliseert en beschikbaar stelt voor studenten, onderzoekers, bedrijven en non-profitorganisaties (virtuele, augmented en mixed reality, omnidirectionele video en hologram).

16.30 Slot door Remco Rutten (SURF)
16.45 Borrel en hapjes