Bijeenkomst

Voorlichtingsbijeenkomst en inspiratiecafé stimuleringsregeling Open en online onderwijs

Wat houdt de stimuleringsregeling Open en online onderwijs precies in? Aan welke voorwaarden moet mijn projectvoorstel voldoen? Stel al je vragen op maandag 30 september tijdens de voorlichtingsbijeenkomst over deze stimuleringsregeling. En doe inspiratie op tijdens het inspiratiecafé.

Twee dames in gesprek
30 sep 2019
Tijd
12.30 - 16.00 uur
Plaats
Social Impact Factory - Vredenburg 40, 3511 BD Utrecht

Nieuwe call voor de stimuleringsregeling

Met de stimuleringsregeling willen we de kwaliteit van het onderwijs verbeteren door de inzet van open en online onderwijsvormen. De minister van OCW stelt financiering beschikbaar om daarmee te experimenteren. Werk je aan een Nederlandse hogeschool of universiteit en wil je de kwaliteit verhogen van een geaccrediteerde opleiding, dan ben je van harte uitgenodigd om je projectvoorstel in te zenden. Dat kan tot uiterlijk 16 december 2019.

De regeling heeft 2 pijlers: 

  • pijler Online onderwijs, waarbij je kunt experimenteren met online onderwijsvormen die ervoor zorgen dat studenten zich betrokken blijven voelen bij het onderwijs.
  • pijler Open leermaterialen, waarbij je als vakdocent samen met je community materialen deelt, hergebruikt en verder ontwikkelt, om studenten een ruime keuze aan goed leermateriaal te bieden.

Voor wie?

De voorlichtingsbijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van hogescholen of universiteiten die meer willen weten over de stimuleringsregeling.

Programma

12.30

Inloop met lunch

13.00

Toelichting op de stimuleringsregeling: praktische informatie over hoe je een voorstel indient. 

14.00

Tips en tops: huidige projectleiders vertellen over hun ervaringen. Wat heeft gewerkt bij het indienen van hun voorstel, waar moet je op letten en wat moet je niet vergeten.

14.45

Inspiratiecafé: ga onder het genot van een drankje in gesprek met projectleiders, de secretaris van de beoordelingscommissie, beleidsmedewerkers van het ministerie van OCW en de projectbegeleiders van SURF.

16.00

Einde

Workshop Voorstel schrijven voor de stimuleringsregeling

Kom op 31 oktober en 13 november naar deze workshop van SURF, waarbij je handvatten krijgt om je voorstel nét wat scherper te maken.