Webinar

Webinar De virtuele toetswerkplek

De Special Interest Group Digitaal Toetsen verdiept zich sinds 2018 in scenario’s om flexibel en veilig digitaal te kunnen toetsen.  In 2020 is met SURFcumulus een Proof of Concept ontwikkeld voor de virtuele toetswerkplek. Wil jij weten hoe die eruitziet? Schrijf je dan in voor deze bijeenkomst.

eStudybooks
21 jan 2021
Tijd
15.00 - 17.00 uur
Plaats
Online - schrijf je in via de link

In 2018 en 2019 verkende de SIG digitaal toetsen samen met deelnemers uit verschillende instellingen wat het droomscenario zou zijn voor de flexibele toetswerkplek. Bekijk dit droomscenario in de video:

Dit leidde tot een inrichtingsmodel voor flexibele en veilige toetsafname. Wat is er vervolgens gebeurd met dit inrichtingsmodel en wat voor impact heeft de COVID-crisis op de implementatiemogelijkheden van de Virtuele Toetswerkplek?  

In 2020 heeft SURFcumulus met de SIG Digitaal Toetsen verkend welke rol SURF kan spelen bij de virtuele toetswerkplek. Naar aanleiding van deze gesprekken is een Proof of Concept gemaakt, die we graag demonstreren. Graag verkennen we in hoeverre dit concept kan rekenen op belangstelling binnen het hoger onderwijs.

Programma

15.00 uur

Introductie door Sharon Klinkenberg (UvA, voorzitter SIG Digitaal toetsen)

 

15.30 uur

Introductie SURFcumulus door Carl Reitsma (SURF)

15.45 uur

Demonstratie Proof of Concept virtuele toetswerkplek door Rutger Tromp (SURF)

16.30 uur

Discussie

17.00 uur Afsluiting

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor technische en onderwijskundige experts op het gebied van digitaal toetsen.

Voorbereiding

Lees het artikel ‘Naar een inrichtingsmodel voor flexibele en veilige toetsafname’ om een beeld te krijgen van het inrichtingsmodel voor de flexibele toetswerkplek.