Webinar

Webinar Deep learning voor high performance computing

Leer hoe je numerieke HPC-simulaties kunt versnellen met behulp van deep learning.

Verschillende iconen met focus op icoon webinar
24 sep 2020
Tijd
14.00 tot 15.30 uur
Plaats
Online

Deep learning voor high performance computing

Werk je met grote numerieke simulaties die dagen of maanden in beslag nemen, zelfs op een supercomputer? En zou je veel meer - of zelfs nieuw - onderzoek kunnen doen als de simulaties sneller zouden verlopen? In dit webinar leer je of deep learning jou kan helpen om je numerieke simulatiecode te versnellen.

Veel van de traditionele workloads op supercomputers zijn grote, numerieke simulaties. Met het toenemende succes van deep learning in verschillende toepassingen, heeft het SURF Open Innovation Lab samen met universitaire partners de eerste verkennende stappen gezet om te ontdekken hoe deep learning kan worden gebruikt om deze traditionele simulaties te verbeteren. Kan het worden gebruikt om je code te versnellen? Of kan het de nauwkeurigheid van je resultaten verbeteren, in dezelfde rekentijd?

In dit webinar delen we onze ervaringen en dagen we je uit om na te denken over mogelijkheden om deep learning toe te passen om numerieke simulaties in jouw vakgebied te versnellen. 

Voor wie

PI's en (senior) onderzoekers die grote, numerieke simulaties gebruiken of ontwikkelen.

Door wie?

SURF Open Innovation Lab

Programma 

SURF geeft een presentatie over een gestructureerde benadering waarmee je je numerieke simulatie kunt versnellen met deep learning. Hiernaast geven twee samenwerkingspartners een presentatie over hun specifieke project en illustreren zij de werking van de aanpak van SURF. 

  • 14:00 - Verbetering van Deep Learning van grootschalige numerieke simulaties: een gestructureerde aanpak (Caspar van Leeuwen)
  • 14:30 - Subgrid turbulentiemodellering met behulp van neurale netwerken (Robin Stoffer)
  • 15:00 - Event Generation met de B-VAE (Sydney Otten)