Webinar

Webinar eduID invite tool: eenvoudig uitnodigen en toekennen van rollen aan gastgebruikers

Als instelling heb je te maken met 'gastgebruikers': bijvoorbeeld gastdocenten en andere externen die tijdelijk toegang moeten krijgen tot diverse systemen. Dit gebeurt nu op veel verschillende manieren. Met de eduID invite tool heb je hier meer controle over. In dit webinar geven we een demo van de eerste versie van deze tool.

studenten en docenten zitten op een bankje
19 mei 2022
Tijd
10.00 - 11.00 uur
Plaats
online

Wens instellingen om toegang gastgebruikers te stroomlijnen

Veel instellingen worstelen met de toegang van gastgebruikers tot hun systemen. De controle hierop en inzicht hierin wordt nu vaak slecht bewaakt. Instellingen hebben daarom de wens om dit meer te stroomlijnen. De oplossing hiervoor is de eduID-tool die je als instelling meer controle geeft over het uitnodigen en toekennen van rollen aan gasten.

Demo eduID invite tool en delen ervaringen

Tijdens dit webinar krijg je een demo van de eerste versie van deze applicatie en delen we de ervaringen die we tot nu toe op hebben gedaan bij de eerste implementatie: co-creatie met de WUR.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor functioneel beheerders die gastgebruikers toegang moeten geven tot hun applicatie(s) en voor IAM-specialisten binnen onderwijsinstellingen.

Programma

10.00 Welkom door Marlies Rikken, product owner eduID bij SURF
10.05 Introductie en achtergrond eduID invite tool
10.15 Demo invite tool demo door Peter Havekes, technisch product manager bij SURF
10.30 Implementatie in co-creatie met WUR
10.40 Vervolgstappen
10.45 Q&A
11.00 Einde

Meer weten?