Webinar

Webinar Eerste ervaringen met SURFsoc

Het grootste onderdeel binnen de nieuwe dienst SURFsoc is de Security Incident en Event Management (SIEM-)dienstverlening dat de 24/7 monitoring van de ICT-infrastructuur van instellingen verzorgt. Inmiddels is een aantal instellingen aangesloten. In dit webinar delen WUR en Fontys hun ervaringen met (de aansluiting op) het SIEM.

Gebouw Wageningen Universiteit
14 sep 2021
Tijd
13.30 - 15.00 uur
Plaats
online

Over SIEM

SIEM-dienstverlening is een belangrijk onderdeel binnen SURFsoc en verzorgt 24/7 monitoring van de ICT-infrastructuur van instellingen, signaleert bedreigingen en adviseert instellingen bij inbreuken over acties om de risico’s te verlichten. Dit helpt instellingen met het versterken van hun informatiebeveiliging. De SIEM-dienstverlening wordt verzorgd door Fox-IT. In april sloot Wageningen University & Research als eerste instelling aan, op de voet gevolgd door andere instellingen.

Kennis en ervaring delen: van beslissing tot implementatie SIEM

Tijdens het webinar delen Wageningen University & Research en Fontys hun kennis en ervaring met de SIEM-dienstverlening: van het voorbereiden van de beslissing om aan te sluiten tot en met de implementatie en de live-gang. Ook vertellen ze over de dreigingen die afgelopen maanden zijn gemeld (en afgeslagen). Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor IT-managers en security-specialisten binnen instellingen die meer willen weten over de SIEM-dienstverlening binnen SURFsoc. De bijeenkomst is alleen toegankelijk voor bij SURF aangesloten instellingen.

SURFsoc: samen informatiebeveiliging versterken

SURFsoc is hét aanspreekpunt voor instellingen aangesloten op het SURF-netwerk om beveiligingsincidenten te detecteren en te voorkomen. SURFsoc bestaat uit verschillende onderdelen, die elkaar ook versterken:

  • Security Information en Event Management (SIEM)
  • Advies over use casegebruik en use casemanagement
  • Kennisdeling op securitygebied
  • Vulnerability Scanning