Webinar

Webinar: Google Workspace kan veilig gebruikt worden in het onderwijs

Het volledige traject van Google Workspace en Chrome OS is na 4 jaar afgerond, en tijdens dit webinar nemen experts van SURF en SIVON je mee in de uitkomsten van het onderzoek en de maatregelen die de onderwijsinstellingen zelf moeten nemen. 

Illustratie klein Google
10 sep 2024
Tijd
16.00-17.00 uur
Plaats
Online

Op 27 juni heb je kunnen lezen dat Google Workspace veilig gebruikt kan worden in het onderwijs. De afgelopen jaren namen SIVON en SURF Google Workspace voor gebruik binnen het onderwijs en onderzoek onder de loep. Via zogeheten DPIA’s en DTIA’s werd onderzocht of er privacyrisico’s waren bij het gebruik van Workspace en Chrome OS. In deze onderzoeken wordt zowel een juridische toets gedaan als dat er technisch wordt gekeken naar hoe persoonsgegevens binnen de toepassingen worden gebruikt.

Sprekers

  • Sandy Janssen, Product Manager en Juridisch adviseur SURF Vendor Compliance
  • Job Vos, senior adviseur privacy SIVON

Voor wie?  

Het webinar is met name interessant voor bestuursleden, CSC’s, CISO’s, security officers, privacy officers, contactpersonen software, contractmanagers en inkopers.

Praktische informatie 

Het webinar is in het Nederlands en het wordt niet opgenomen, maar de slides worden achteraf wel gedeeld. De aanmelding verloopt via SIVON.

Contact/vragen:

vendorcompliance@surf.nl

Dit artikel is relevant tot