Webinar

Webinar: Grote online evenementen organiseren

Vanaf 1 juli mogen we weer 'live' samenkomen, maar wel met beperkingen, zoals de anderhalve meter, voorinschrijving en een gezondheidscheck. Praktisch gezien moeten grote evenementen daarom toch nog voornamelijk online georganiseerd worden. Hoe doe je dat?

Student thuis
02 jul 2020
Tijd
11.00 - 12.00 uur
Plaats
Online

Alle hogeronderwijsinstellingen zijn hard bezig met het organiseren van de online start van 2020 - 2021. Denk hierbij aan de introductieweken, de opening van het Academisch Jaar en de eerste (studenten)conferenties en -congressen. Vanuit het Versnellingsplan, ComeniusNetwerk en SURF willen we jullie ondersteunen in jullie informatiebehoeften. Deze bijeenkomst is eigenlijk de start van een nieuwe community, en is er in eerste instantie op gericht om te horen waar jullie mee bezig zijn, waar vragen liggen en hoe we elkaar verder kunnen helpen om toch vooral niet ieder voor zich het wiel opnieuw uit te moeten vinden.

Door samen onze kennis te bundelen, kunnen we in de aankomende periode een aantal praktische handvatten ontwikkelen die helpen bij het organiseren van grote online evenementen. In dit webinar gaan we dieper in op de uitdagingen die jullie hierbij tegenkomen. Aan de hand van de wensen, behoeften en al aanwezige kennis krijg je praktische tips én inspiratie.

Programma

  • Kennismaking
  • Presentatie 'Online evenementen organiseren'
  • Pitches van collega's uit het veld: uitdagingen en tips
  • Inventarisatie van vragen en behoeften

Voor wie is dit webinar?

Voor iedereen (communicatiemedewerkers, evenementmedewerkers, projectmedewerkers) die in de aankomende periode een groot online evenement (geen onderwijs) moet organiseren, voor bijvoorbeeld studenten, medewerkers, onderzoekers of relaties.

Wat levert het op?

  • Start van een community van mede-organisatoren.
  • Kennisdeling en uitwisselen ervaringen.
  • Praktische handvatten voor het organiseren van online evenementen.

Terugkijken

Na afloop van dit webinar verschijnt er weer een verslag op de Vraagbaak en een link om het webinar terug te kijken.