Webinar

Webinar Het invoeren van peerfeedback

Wil je aan de slag met peerfeedback? Welke stappen zijn nodig om peerfeedback succesvol in te zetten? Welke tools zet je in? Hoe bereid je docenten en studenten voor?  In dit webinar bespreken we alle tips en tricks uit de praktijk om peerfeedback succesvol in te zetten. Volg dit derde webinar uit het drieluik over peerfeedback op 9 december.

peer feedback
09 dec 2020
Tijd
11.00 - 12.00 uur
Plaats
Online - schrijf je in via de link

Een goede voorbereiding is het halve werk

Stel: je wilt ervoor zorgen dat meer opleidingen in je instelling aan de slag gaan met peerfeedback en je hebt een tool in huis. Hoe zorg je er dan voor dat peerfeedback succesvol wordt ingezet? Ervaring uit verschillende projecten van de Stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs leert dat je tijd moet nemen om de invoering goed voor te bereiden, docenten mee te nemen en studenten tijd te geven om te wennen en te oefenen.

In dit webinar vertellen Peter Renden (projectleider) en Sander Kerstens (betrokken docent) van de Haagse Hogeschool hoe zij te werk gingen bij het invoeren van peerfeedback bij verschillende opleidingen van de Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport. Ze gaan in op het ontwikkelen van de onderwijskundige aanpak, het creëren van draagvlak bij docenten en de benodigde voorbereiding voor studenten. 

Voor wie is het webinar?

Dit webinar is interessant voor onderwijsvernieuwers, zoals docenten, onderwijsadviseurs, onderwijsondersteuners, beleidsmakers en opleidingsmanagers.

Wat levert het op?

  • Je leert waar je op moet letten en aan moet voldoen om peerfeedback succesvol in te zetten
  • Je krijgt concrete handvatten en tips om zelf aan de slag te gaan.

Inlezen

Op de website www.surf.nl/peerfeedback vind je uitgebreide informatie over peerfeedback, gebaseerd op concrete praktijkervaringen. We verwerkten hier de geleerde lessen uit verschillende projecten van de Stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs.

Napraten

Wil je informeel napraten met de presentatoren en de deelnemers? Kom dan naar de nazit direct na het webinar van 12.00 tot 12.30 uur.

Terugkijken

Na afloop van dit webinar ontvang je een verslag en een link om het webinar terug te kijken op de website van SURF en in de Vraagbaak online onderwijs.

Drieluik over Peerfeedback

Hoe houd je studenten actief en betrokken in online onderwijs en bevorder je tegelijkertijd dieper leren bij studenten? Peerfeedback is een krachtig instrument om dit te bereiken! Wij organiseren daarom 3 webinars over peerfeedback. Lees meer over de webinars.

25 november 2020: Peerfeedback en online binding

Hoe houd je studenten betrokken nu het onderwijs grotendeels online plaatsvindt? Gebruik maken van peerfeedback is een effectieve manier om binding en betrokkenheid te vergroten. In dit eerste  webinar over peerfeedback leggen we uit wat peerfeedback is en wat het oplevert voor de docent en de student.

Lees het verslag van dit webinar

2 december: verschillende smaken in peerfeedback

Welke keuzes maak je als je peerfeedback wilt inzetten om meer binding en betrokkenheid te realiseren binnen online onderwijs. Er zijn verschillende manieren en varianten mogelijk om peerfeedback te gebruiken. In dit webinar bespreken we vier concrete projecten van TUDelft, LUMC, NHL-Stenden en WUR. Volg het tweede webinar over peerfeedback op 2 december 12.00 – 13.00 uur

Lees meer over dit webinar ->

9 december: het invoeren van peerfeedback

Wil je aan de slag met peerfeedback? Waar begin je? Welke essentiële stappen zijn nodig om peerfeedback succesvol in te zetten? Welke tools zet je in? Hoe bereid je docenten en studenten voor? In dit webinar bespreken Peter Renden (projectleider) en Sander Kerstens (docent) van de Haagse Hogeschool hoe zij te werk zijn gegaan bij het invoeren van peerfeedback bij verschillende opleidingen van de Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport. Volg het derde over peerfeedback webinar op 9 december 11.00 – 12.00 uur.