Webinar

Webinar Hoe houden we SURFconext veilig en betrouwbaar?

In dit webinar hoor je meer over de betrouwbare opzet van SURFconext, de dienst waarmee je gebruikers met 1 gebruikersnaam en wachtwoord inloggen bij alle clouddiensten die je instelling gebruikt. Ook leer je hoe we releases betrouwbaar uitvoeren en over de ISO 27001-certificering die we in 2022 behaald hebben.

Maastricht bibliotheek met studerende studenten
05 jun 2023
Time
15.00 tot 16.00 uur
Location
Online

Over SURFconext: veilig en makkelijk toegang tot clouddiensten

SURFconext koppelt je instelling (identityprovider) met de dienstaanbieders. SURFconext is privacyvriendelijk en wisselt alleen de gegevens uit die echt nodig zijn. Lees meer over SURFconext 

SURFconext veilig en betrouwbaar houden: hoe doen we dat?

Bijna alle leden van SURF maken gebruik van deze dienst. In 2022 werd er in de eerste collegeweek - via SURFconext - al bijna 8 miljoen keer ingelogd op diensten. Belangrijk dus dat we de dienst veilig en betrouwbaar houden. We doen dat onder andere door alles meervoudig redundant uit te voeren. Daarmee kunnen we zowel verwachte (bij regulier onderhoud), als onverwachte uitval opvangen. Maar ook op de manier waarop we releases uitvoeren. Verder is de dienst ISO 27001 gecertificeerd en voldoet deze daarmee aan de basiseisen voor informatiebeveiliging. Hoe we dit hebben ingeregeld hoor je tijdens dit webinar. 

Voor wie? 

Dit webinar is bedoeld voor IAM-beheerders van instellingen en iedereen die interesse heeft in hoe we de SURFconext veilig houden.

Programma

15.00 Welkom
door Femke Morsch
15.05 Toelichting redundante opzet en releases SURFconext
door Bart Geesink
15.35 ISO 27001certificering SURFconext
door Thijs Kinkhorst
15.50 Vragen en discussie
16.00 Einde