Webinar

Webinar: Lector van het Jaar verkiezing Onderwijsinnovatie

Dit jaar gaan we samen met het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en ScienceGuide op zoek naar de lector die er met zijn of haar onderzoek in slaagt het onderwijs te innoveren. Hoe realiseren deze lectoren op een bijzondere manier onderwijsinnovatie?

Lector van het jaar II
28 mei 2020
Tijd
11.00 - 12.00 uur
Plaats
Online - Inschrijven is niet nodig

De Lector van het Jaar verkiezing

De taak van lectoren in het hbo is drieledig: kennisontwikkeling, verbinding met de beroepspraktijk en doorwerking in het onderwijs. In deze editie van de Lector van het Jaar verkiezing ligt de nadruk op die laatste taak. Het thema is dit jaar ‘Onderwijsinnovatie’. Anders gezegd: op welke manier zorgt het werk van de lector ervoor dat het onderwijs op hogescholen innoveert en zich ten goede ontwikkelt? SURF organiseert samen met ISO en ScienceGuide een webinar met de drie genomineerde lectoren.

Over het webinar

Een lector kan een cruciale rol spelen in het onderzoeken van nieuwe onderwijsontwikkelingen en het implementeren van nieuwe inzichten in datzelfde onderwijs. Dat kan door de ontwikkeling van nieuwe onderwijsvormen waarin nieuwe technologie een rol speelt, maar dat kan ook door het onderzoeken van de eigen onderwijspraktijk en het implementeren van de lessen daaruit. Als ICT-coöperatie van het onderwijs en onderzoek is SURF dagelijks bezig met onderwijsinnovatie en daarom in 2020 de partner van de verkiezing.

In dit webinar geven de drie genomineerde lectoren een korte presentatie van hun onderzoek en vertellen ze hoe ze daarmee het onderwijs innoveren. Hierbij delen ze concrete tips die eenieder direct kan toepassen in de eigen context. Gedurende het webinar is er ruimte om de lectoren vragen te stellen. Aan het einde van de bijeenkomst wordt de winnaar op feestelijke wijze bekend gemaakt.

Voorbereiding

Op ScienceGuide lees je meer over de Lector van het Jaar verkiezing. Ook vind je daar een artikel waar de drie genomineerde lectoren alvast aan je voorgesteld worden.

Voor wie is het webinar?

Iedereen die interesse heeft in verschillende vormen van onderwijsinnovatie en via dit webinar inspiratie en tips voor de eigen context wil ontvangen van de drie genomineerde toplectoren.

Wat levert het op?

  • Een kennismaking met drie toplectoren
  • Tips en inspiratie op het gebied van onderwijsinnovatie