Webinar

Webinar Microsoft en SURF: aan de slag met chatbots!

Artificial Intelligence toepassingen worden steeds volwassener. Een veelgebruikte AI-voorziening zijn 'conversational agents', waaronder chatbots. In deze praktische sessie vertelt Microsoft hoe dit in zijn werk gaat en toont SURF praktijkervaringen over het werken met deze voorzieningen.

Neural network
21 sep 2021
Tijd
09.00 - 11.00 uur
Plaats
Online

Artificial Intelligence en Machine Learning toepassingen worden steeds volwassener. SURF ondersteunt leden om dit soort toepassingen goed in praktijk te benutten. Een veelgebruikte voorziening zijn 'conversational agents', waaronder chatbots: tools waaraan een gebruiker vragen kan stellen en door middel van een conversatie gerichte antwoorden krijgt. Zo hebben eindgebruikers sneller en makkelijker toegang tot informatie in vergelijking met het zelf doorzoeken van een FAQ-lijst of webpagina.

Via SURFcumulus biedt Microsoft een online Bot Framework om chatbots te bouwen. In deze praktische sessie vertelt Microsoft hoe dit in zijn werk gaat en toont SURF praktijkervaringen over het werken met deze voorzieningen. Hiermee krijgen deelnemers snel inzicht in de situaties waarin een chatbot kan worden ingezet en hoe deze kan worden ingericht.

Voor wie?

Alle geïnteresseerden vanuit bij SURF aangesloten instellingen kunnen zich aanmelden voor deze sessie, de focus ligt op toepassing in het onderwijsdomein. Er is tijdens de sessie voldoende ruimte voor vragen en discussie, zowel experts van Microsoft als SURF zijn aanwezig.

Agenda

  • Bots, wat zijn het? Waarom zou je ze inzetten? 
  • Hoe maak je je eigen FAQ bot? 
  • Presentatie SURF FAQ bot framework 
  • Next steps (Learning path)