Webinar

Webinar: Netwerktechnologie en XR | mogelijkheden en uitdagingen

In dit webinar laten we een aantal mogelijkheden zien als het gaat om het gebruik van netwerken en XR. Wat zijn de huidige ervaringen van instellingen om een gedeelde XR-omgeving te creëren? En wat zijn de mogelijkheden met 5G? En hoe kan een dienst als SURF IoTroam helpen?

XR on tour
21 sep 2023
Tijd
14.30 - 16.15 uur
Plaats
Online

Over het webinar

Het gebruik van een eXtended Reality (XR) apparaat in een complexe netwerkomgeving, zoals een campus, kan een uitdaging zijn. Draadloze apparaten zoals XR-headsets zijn niet altijd een goede match op het gebied van beveiliging, connectiviteitsvereisten en latency. Maar omdat het gebruik van XR (en andere IOT-apparaten) de komende jaren zal groeien, zijn er verbeteringen nodig om ze beter te integreren in bestaande netwerkconfiguraties.

Wat zijn de huidige ervaringen met het verbinden van verschillende instituten om een gedeelde XR-omgeving te creëren? En wat zijn de mogelijkheden met 5G? Hoe kan een dienst als SURF IoTroam helpen?

In dit webinar laten we een aantal mogelijkheden zien als het gaat om netwerken en XR. Maar we horen ook graag wat jouw over toekomstige use cases kunnen zijn,  of tegen welke uitdagingen je aan loopt als het gaat om netwerktechnologie en XR en wat er nodig is om deze te overwinnen.

Voor wie?

De inhoud van dit webinar heeft een technische focus vanwege het onderwerp, maar je bent van harte welkom als je je bezighoudt met netwerktechnologie en XR of hier meer over wilt leren.  Dit webinar is interessant voor netwerkspecialisten, XR-ontwikkelaars, IT-ondersteuning, docenten, onderzoekers, etc.

Meer informatie

Heb je vragen? Stuur een mail naar xr@surf.nl of lees meer op www.surf.nl/xr.