Webinar

Webinar Peerfeedback en online binding

Hoe houd je studenten betrokken nu het onderwijs grotendeels online plaatsvindt? Peerfeedback is een effectieve manier om betrokkenheid te vergroten. In dit webinar leggen we uit wat peerfeedback is en wat het oplevert voor de docent en de student. Volg het eerste webinar over peerfeedback op 25 november.

peerfeedback en online binding
25 nov 2020
Tijd
11.00 - 12.00 uur
Plaats
Online - schrijf je in via de link

De basics van peerfeedback…

Wat is peerfeedback? En welke meerwaarde heeft het voor online onderwijs? Renée Filius van de Universiteit Utrecht promoveerde vorig jaar op haar onderzoek naar peerfeedback. Zij legt uit wat peerfeedback is en op welke manier je het goed kunt inzetten in het onderwijs. Ook laat ze zien hoe en waarom peerfeedback kan bijdragen aan dieper leren.

… en hoe het werkt in de praktijk

Rianne Poot van de Universiteit Utrecht voerde in 2018 en 2019 peerfeedback in bij verschillende opleidingen van de Universiteit Utrecht. Zij vertelt over haar geleerde lessen en gaat in op hoe docenten en de studenten dit ervaren.

Voor wie is het webinar?

Dit webinar is interessant voor onderwijsvernieuwers, zoals docenten, onderwijsadviseurs, onderwijsondersteuners, beleidsmakers en opleidingsmanagers.

Wat levert het op?

  • Je leert wat peerfeedback is en wat de toegevoegde waarde is voor het online onderwijs
  • Je krijgt inzicht in hoe je peerfeedback in de praktijk gebruikt
  • De ervaringen van docenten en studenten geven je inzicht om de toegevoegde van peerfeedback voor jouw onderwijs in te schatten.

Inlezen

Op de website www.surf.nl/peerfeedback vind je uitgebreide informatie over peerfeedback, gebaseerd op concrete praktijkervaringen.Hier vind je de geleerde lessen uit verschillende projecten van de Stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs.

Napraten

Wil je informeel napraten met de presentatoren en de deelnemers? Kom dan naar de nazit direct na het webinar van 12.00 tot 12.30 uur.

Terug- en vooruitkijken

Na afloop van dit webinar ontvang je een verslag en een link om het webinar terug te kijken op de website van SURF en in de Vraagbaak online onderwijs.

Drieluik over Peerfeedback

Hoe houd je studenten actief en betrokken in online onderwijs en bevorder je tegelijkertijd dieper leren bij studenten? Peerfeedback is een krachtig instrument om dit te bereiken! Wij organiseren daarom 3 webinars over peerfeedback.

25 november 2020: Peerfeedback en online binding

Hoe houd je studenten betrokken nu het onderwijs grotendeels online plaatsvindt? Gebruik maken van peerfeedback is een effectieve manier om binding en betrokkenheid te vergroten. In dit eerste webinar over peerfeedback leggen we uit wat peerfeedback is en wat het oplevert voor de docent en de student.

2 december: verschillende smaken in peerfeedback

Welke keuzes maak je als je peerfeedback wilt inzetten om meer binding en betrokkenheid te realiseren binnen online onderwijs. Er zijn verschillende manieren en varianten mogelijk om peerfeedback te gebruiken. In dit webinar bespreken we vier concrete projecten van TUDelft, LUMC, NHL-Stenden en WUR. Volg het tweede webinar over peerfeedback op 2 december 12.00 – 13.00 uur

Lees meer over dit webinar

 9 december: het invoeren van peerfeedback

Wil je aan de slag met peerfeedback? Waar begin je? Welke essentiële stappen zijn nodig om peerfeedback succesvol in te zetten? Welke tools zet je in? Hoe bereid je docenten en studenten voor? In dit webinar bespreken Peter Renden (projectleider) en Sander Kerstens (docent) van de Haagse Hogeschool hoe zij te werk zijn gegaan bij het invoeren van peerfeedback bij verschillende opleidingen van de Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport. Volg het derde webinar over peerfeedback op 9 december 11.00 – 12.00 uur.

Lees meer over dit webinar