Webinar

Webinar SURFconext Invite: regel makkelijker en veiliger toegangsrechten van gebruikers

Invite is een nieuwe functionaliteit van SURFconext en gaat SURFconext Teams vervangen. Met de nieuwe SURFconext Invite-tool beheer je eenvoudig en veilig toegangsrechten van (groepen) gebruikers voor applicaties en systemen. In dit webinar hoor je alles over deze nieuwe functionaliteit en wat SURFconext Invite voor de instelling kan betekenen.

Leerlingen achter inlogwand met schermen
30 nov 2023
Tijd
11 tot 12 uur
Plaats
Online

Over SURFconext Invite

Met de nieuwe tool SURFconext Invite beheer eenvoudig en veilig toegangsrechten van (groepen) gebruikers voor applicaties en systemen. Afgelopen maanden hebben we met verschillende instellingen een pilot gedaan. Die pilot zit nu in de laatste fase; de security-audit is afgerond en eind van dit jaar is de tool klaar voor gebruik. In dit webinar hoor je alles over SURFconext invite en zie je hoe de tool werkt.  

Waarom SURFconext Invite? 

Met SURFconext Teams was het toekennen van toegangsrechten aan gebruikers beperkt geregeld. SURFconext Invite maakt dit gemakkelijker, voor zowel de gebruiker als voor degene die de rechten moet bepalen, uitnodigingen verstuurt en beheert. Gebruikers krijgen voor bepaalde tijd toegang tot applicaties die gekoppeld zijn aan SURFconext, op basis van de rol die de instelling toewijst aan de gebruiker. Denk bijvoorbeeld aan het geven van toegang aan proefstudenten of gastdocenten.   

Migratie van SURFconext Teams naar Invite: SURF neemt contact op

Eind 2023 lanceren we de Invite-tool. Instellingen die SURFconext Teams gebruiken, hoeven op dit moment nog niets te doen; SURF neemt contact op met de instellingen die nu SURFconext Teams gebruiken. In overleg met de instelling bereiden we de migratie naar Invite voor. Teams faseren we pas uit als alle instellingen gemigreerd zijn.

Voor wie? 

Dit webinar is relevant voor IAM-medewerkers en informatiemanagers die zich bezighouden met toegangsrechten tot applicaties binnen instellingen.   

Meer informatie?

Lees het blog over SURFconext Invite.