Webinar

Webinar SURFsecureID: wat is het, nieuwe features en roadmap

In dit webinar hoor je alles over SURFsecureID, de multi-factorauthenticatiedienst van SURF waarmee je de toegang tot online diensten die gevoelige data bevatten extra goed beveiligt. Naast een korte introductie over wat het is en hoe het werkt, zie je de nieuwste features en hoor je wat er op de roadmap staat.  

Security token
23 mei 2023
Tijd
15.00 tot 16.00 uur
Plaats
Online

Over SURFsecureID: sterke authenticatie voor al je diensten 

SURFsecureID gebruik je voor diensten die aan SURFconext gekoppeld zijn, maar óók voor diensten die binnen je instelling draaien en clouddiensten die niet gekoppeld zijn aan SURFconext. Lees meer over SURFsecureID

Nieuwe features: zelf activeren van 2FA-tokens en single sign-on  

Tot voor kort ondersteunde SURFsecureID vooral een hoog betrouwbaarheidsniveau: toegang tot gevoelige data. Dat betekende in dat medewerkers en studenten hun 2FA-token moesten activeren bij de servicedesk van hun instelling. Na feedback van afnemers van de dienst werd duidelijk dat niet voor alle dienstverlening een hoog betrouwbaarheidsniveau is vereist. Ook het ontzien van de servicedesk bleek soms gewenst. Daarom ondersteunt SURFsecureID nu 2FA-tokens die de gebruiker volledig self-service kan registreren. Dit zorgt voor extra flexibiliteit bij het beveiligen van de dienstverlening en verlaagt het de druk op de servicedesk.

Verder komt in de tweede helft van 2023 single sign-on (SSO) beschikbaar voor SURFsecureID. Als gebruikers zijn ingelogd met hun tweede factor, dan hoeven zij binnen een bepaalde periode niet nogmaals in te loggen. 

Voor wie? 

Dit webinar is geschikt voor architecten en beheerders van instellingen die meer willen weten over SURFsecureID en de nieuwe features. Voor als jouw instelling de dienst al afneemt, maar ook als jouw instelling overweegt om SURFsecureID in te gaan zetten. 

Programma

15.00 Welkom en introductie SURFsecureID: wat is het en hoe werkt het
15.15 Demo en toelichting nieuwe features SURFsecureID  
15.30 Toelichting op roadmap 2023  
15.45 Vragen en discussie 
16.00 Einde 

Webinar Hoe houden we SURFconext veilig en beschikbaar?

Als je dit webinar interessant vindt, is het webinar op 5 juni over hoe we SURFconext veilig houden mogelijk ook iets voor jou. Tijdens dit webinar hoor je meer over de redundante opzet van SURFconext, de dienst waarmee je gebruikers met 1 gebruikersnaam en wachtwoord inloggen bij alle clouddiensten die je instelling gebruikt. Ook leer je hoe we releases betrouwbaar uitvoeren en over de ISO-certificering. Zo houden we SURFconext veilig en betrouwbaar

Ga naar dit webinar