Webinar

Webinar Uptaking interaction & feedback in writing exercises

In dit Engelstalige webinar leer je hoe je de kwaliteit van schrijfvaardigheid verbetert door middel van feedback en/of peerfeedback. Aan de hand van twee aansprekende casussen waarin studenten schrijfopdrachten moeten uitvoeren, krijg je inzicht in hoe feedback daar een positieve bijdrage aan kan leveren.

Twee jonge onderzoekers met een oudere dame samen achter een laptop
02 dec 2022
Tijd
11.00 - 12.00
Plaats
Webinar

In dit webinar 

In het hoger onderwijs moeten studenten verschillende schrijfopdrachten maken, zoals essays en de scriptie. In dit webinar geven we antwoord op de vraag hoe je de schrijfvaardigheden van studenten kunt verbeteren. Welke rol spelen interactie en feedback daarbij? En hoe organiseer je dit? We gaan aan de hand van twee casussen dieper in op deze vragen. De voertaal in dit webinar is Engels.

De eerste casus betreft het project Improving students' argumentative essay writing through supported online peer feedback. Dit project onderzoekt hoe het schrijven van argumentatieve essays kan worden verbeterd, door gebruik te maken van een speciaal daarvoor ontwikkelde online feedbacktool. Studenten gaan met schrijftaken aan de slag en krijgen feedback van hun peers aan de hand van gestructureerde criteria. In dit webinar worden zowel de geleerde lessen als de uitdagingen besproken.

De tweede casus betreft het project Learning by Doing. In dit project is een online ruimte gecreëerd waar studenten hun scriptietraject kunnen beheren. We delen de geleerde lessen met je en geven je daarmee inzicht in hoe je zelf een online ruimte kunt implementeren.

Na dit webinar 

Na dit webinar heb je inzicht in:

  • het belang van gestructureerde criteria;
  • het werken met een ondersteunde online tool voor peerfeedback;
  • het implementeren van een online ruimte voor schrijfoefeningen.
  • het organiseren van schrijfoefeningen met interactie een (peer)feedback

Over de sprekers 

  • Omid Noroozi – Associate Professor at Wageningen University & Research 
  • Kazem Banihashem – Assistant Professor at Open University  
  • Lauren Wagner – Associate Professor at Maastricht University 

Voor wie 

Dit webinar is interessant voor onderwijsontwikkelaars, -adviseurs en docenten.