Webinar

Webinar Verbeteren doorzoekbaarheid van videomaterialen

SURF verkende in samenwerking met VU en de EUR de mogelijkheden van spraakherkenning en elastic search om de vindbaarheid van videomateriaal te verbeteren. Tijdens dit webinar bespreken we de uitkomsten van de verkenning.

SIG Media & Education - seminar over video
28 jan 2021
Tijd
13.00 uur tot 14.00 uur
Plaats
online

Verbeteren doorzoekbaarheid van videomaterialen

SURF verkende in samenwerking met VU en de EUR de mogelijkheden van spraakherkenning en elastic search om de vindbaarheid van videomateriaal te verbeteren. Tijdens dit webinar bespreken we de uitkomsten van deze verkenning. Aan de hand van een demonstratie tonen wij de resultaten als je video alleen op basis van metadata doorzoekt en wat er gebeurt als je via spraakherkenning een transcript van de video toevoegt. Bij beide voorbeelden wordt elastic search ingezet om leermaterialen te doorzoeken. De uitkomsten van de verkenning geven input voor een strategie zodat er in de nabije toekomst video efficiënter en beter ontsloten kan worden. Het webinar wordt verzorgd door Jelmer de Ronde (SURF), Wouter Kleiheeg (EUR), Erik Boon en Sylvia Moes (VU).

Voor wie?

Dit webinar is interessant voor iedereen die interesse heeft in manieren om videomateriaal te kunnen zoeken en doorzoeken