Webinar

Webinar Verschillende smaken van peerfeedback

Welke keuzes maak je als je peerfeedback wilt inzetten om meer binding en betrokkenheid te realiseren binnen online onderwijs? Er zijn verschillende manieren en varianten mogelijk om peerfeedback te gebruiken. In dit webinar bespreken we vier concrete casussen. Volg dit tweede webinar uit het drieluik over peerfeedback op 2 december.

Keuzes maken bij peerfeedback
02 dec 2020
Tijd
12.00 - 13.00 uur
Plaats
Online - schrijf je in via de link

De verschillende manieren waarop je peerfeedback kunt inzetten

In dit webinar gaan we in op verschillende keuzes die je kunt maken bij het inzetten van peerfeedback. Wil je vooral focussen op het leerproces van de feedbackgever? Of juist op de feedbackontvanger of op beiden? Is het verstandig op peerfeedback anoniem te laten geven of juist niet? Of kan het via een avatar? Hoe kun je game-elementen inzetten in peerfeedback en wat is daar het voordeel van?

Programma

Johannetta Gordijn van de TUDelft neemt je mee in een gameomgeving waarin studenten elkaar als avatar ontmoeten en feedback geven op het schrijven van een masterthesis

Djoerd Hiemstra van NHL-Stenden laat zien hoe studenten in een simulatiegame op stimulerende wijze kennis maken met de opeenvolgende stappen van een onderzoeks-, ontwerp-, of veranderingsproject.

Nathalie de Bruycker van LUMC laat zien hoe studenten in medische masteropleidingen zelfgestuurd werken met peerfeedback

Cora Busstra van WUR laat zien hoe studenten zelf met een tool hun beste bijdrages aan een online discussie of peer review verzamelen. Vervolgens worden alleen deze beste bijdrages beoordeeld door de docent.

Voor wie is het webinar?

Dit webinar is interessant voor onderwijsvernieuwers, zoals docenten, onderwijsadviseurs, onderwijsondersteuners, beleidsmakers en opleidingsmanagers.

Wat levert het op?

  • Je krijgt inzicht in de verschillende manieren waarop je peerfeedback kunt inzetten in het onderwijs
  • Je doet inspiratie op aan de hand van verschillende praktijkcasussen

Inlezen

Op de website www.surf.nl/peerfeedback vind je uitgebreide informatie over peerfeedback, gebaseerd op concrete praktijkervaringen. We verwerkten hier de geleerde lessen uit verschillende projecten van de Stimuleringsregeling Open en Online Onderwijs.

Napraten

Wil je informeel napraten met de presentatoren en de deelnemers? Kom dan naar de nazit direct na het webinar van 13.00 tot 13.30 uur.

Terug- en vooruitkijken

Na afloop van dit webinar ontvang je een verslag en een link om het webinar terug te kijken op de website van SURF en in de Vraagbaak online onderwijs.

Drieluik over Peerfeedback

Hoe houd je studenten actief en betrokken in online onderwijs en bevorder je tegelijkertijd dieper leren bij studenten? Peerfeedback is een krachtig instrument om dit te bereiken! Wij organiseren daarom 3 webinars over peerfeedback. Lees meer over de webinars.

25 november 2020: Peerfeedback en online binding

Hoe houd je studenten betrokken nu het onderwijs grotendeels online plaatsvindt? Gebruik maken van peerfeedback is een effectieve manier om binding en betrokkenheid te vergroten. In dit eerste webinar over peerfeedback leggen we uit wat peerfeedback is en wat het oplevert voor de docent en de student.

Lees het verslag van dit webinar

2 december: verschillende smaken in peerfeedback

Welke keuzes maak je als je peerfeedback wilt inzetten om meer binding en betrokkenheid te realiseren binnen online onderwijs. Er zijn verschillende manieren en varianten mogelijk om peerfeedback te gebruiken. In dit webinar bespreken we vier concrete projecten van TUDelft, LUMC, NHL-Stenden en WUR. Volg het tweede webinar over peerfeedback op 2 december 12.00 – 13.00 uur

9 december: het invoeren van peerfeedback

Wil je aan de slag met peerfeedback? Waar begin je? Welke essentiële stappen zijn nodig om peerfeedback succesvol in te zetten? Welke tools zet je in? Hoe bereid je docenten en studenten voor? In dit webinar bespreken Peter Renden (projectleider) en Sander Kerstens (docent) van de Haagse Hogeschool hoe zij te werk zijn gegaan bij het invoeren van peerfeedback bij verschillende opleidingen van de Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport. Volg het derde webinar over peerfeedback op 9 december 11.00 – 12.00 uur

 Lees meer over dit webinar